Валутни курсове за 28.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Шофьорът на Корнелия Нинова дължи 24 000 лв.

Шофьорът на Корнелия Нинова дължи 24 000 лв.

През 2010 г. Симеон Соколов от радомирското село Жедна печели дело срещу шофьорът на депутата от БСП Корнелия Нинова. Румен Ананиев, съсед на ищеца, е осъден и според присъдата дължи 12 860 лева (от 2010 г.), а с лихвите сумата нарасна на 24 900 лева.

Пред вестник „Струма“ ищецът изрази своето недоволство, че Ананиев не изпълнява съвестно наложеното му наказание. Досега той е внесъл само двукратно по 450 лева и едва няколко вноски по 72 лева.

ПариОзадачен Соколов коментира, че недоумява как Ананиев се води на работа във фирма на съпруга на Нинова на минимална работна заплата, а същевременно е шофьор на самата Нинова.

Освен това стана ясно, че на автомобила, управляван от Ананиев е залепен стикер на Народното събрание.

„Защо не погасява задължението си?“, пита се потърпевшият.

Всъщност историята, която не дава покой на дядо Симеон, започва още преди 7 години.

През 2009 година юли месец, при лятна чистка на дворното си място Румен запалил суха трева, от която лумнал голям пожар. Буйните пламъци били пренесени чак през два празни имота, стигайки до двора на Симеон. Пожарът нанесъл огромни за 67-годишният мъж щети – изпепелил стопанската сграда, в която дядото тогава отглеждал 10 малки пуйки и 20 пилета.
Изгорели още и компресор, алуминиев казан за 500 л, абрихт, циркуляр, машина за рязане на кашкавал. Изпепелена била и плевня, побираща 1000 бали сено и дървен материал.

След инцидента мъжът предал спасеното на вторични суровини – 1 тон ламарина от покривите, негодна за употреба.

„По него време, когато възникна пожара, работех в една радомирска фирма. За станалото разбрах от съпругата ми Маргарита, която ми се обади по телефона и ми каза, че всичко е в пламъци. За отрицателно време се върнах в селото, където вече бяха дошли две пожарни от Радомир, но всичко изгоря. От съседи разбрах, че са искали да помогнат на Румен в самото начало, когато пожарът лумнал в двора му. Той отвърнал, че ще се оправи сам. Освен пожара, още нещо ужасно се случи. Няколко дни след огнената стихия, съпругата ми получи инсулт и почина през март 2012 година“, си спомня с Симеон.

Според него, Румен Ананиев многократно е обещавал, че ще покрие щетите, но така и нищо от обещаното не било изпълнено.

След трагичните инциденти Соколов завел дело срещу съседа си, като го спечелил. Съдът се разпоредил  – за причинените щети Ананиев трябвало да заплати на потърпевшия 12 860 лв. Малко над 1000 лева е внесената сумо до момента.

Последвал втори процес срещу „подпалвача“.

Соколов завел отново дело за съдебно изпълнение, но се оказва, че Румен продал къщата си ден преди съдия-изпълнител да опише имота. Той я продал на Петя Бахчеванова – далечна роднина, която живеела в Несебър. Въпреки случилото се, дори и днес Румен Ананиев и майка му ползват имота, а Симеон Соколов завежда дело след дело, с едната надежда – сделката  да бъде призната за фиктивна.

Разгневен от случилото си пенсионерът споделя – „Желанието ми е  компетентните органи да си свършат работата. Да разберат къде работи Румен, дали наистина е шофьор на Корнелия Нинова и дали работи при мъжа й.

Симеон е пенсионер със сравнително малка пенсия. Професията му е шофьор на автобус, с  която си изкарва хляба и до днес.

Журналист от  вестник „Струма“ успя да се свърже по телефона с депутата от БСП Корнелия Нинова, която потвърди, че наистина Румен Ананиев е нейн шофьор, но се изненада ужасно от това, което разбра за своя служител. Тя каза, че няма представа за случилото се като същевременно обеща да вземе отношение, като се поинтересува по-задълбочено.

Корнелия Нинова сподели още, че подобни спорове от частно-правен характер изобщо не я вълнуват и не дори може да вземе страна. Тя заяви ясно, че не приема да се замесва името й, без дори да има някакво отношение по казуса.

Корнелия НиноваОт 2009 г. насам не ползвам парламентарни автомобили. Въпросната кола, стикерът и пропускът, които са заснети, предполагам, че са моите лични. По повод дали Румен Ананиев се води на работа във фирма на съпруга ми, мога да коментирам, че това е напълно невярно, защото ние нямаме действаща фирма. Следователно няма как да го водим на минимална работна заплата – просто е невъзможно.

След като получих обаждане от вас, реших и се постарах да проверя изцяло съдебното минало на Румен Ананиев. Установих ,че никъде не е отразено, че той някога е бил осъждан за извършване на каквото и да е престъпление. Открих това, което ме интересува, всичко друго са лични отношения, в които аз смятам, че нямам право да се намесвам. Нека ощетените водят дела, но не разбирам защо моето име се забърква и то само месец преди конгреса на БСП“, каза Корнелия Нинова.

Виж също

Трафик камери

Катаджии и камери ще дебнат побеснели шофьори по пътя към морето

Като мярка за справяне с трафика през лятото, породен от големия наплив на автомобили към …