Валутни курсове за 19.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Лайфстайл / Най-новият ъпдейт на Android премахна пропуски в сигурността на операционната система

Най-новият ъпдейт на Android премахна пропуски в сигурността на операционната система

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

Като част от месечното обновление на Android, Google отстрани и един от най-сериозните проблеми на мобилната операционна система.

Функцията Mediaserver, отговаряща за трансфера на мултимедийни файлове, имаше многобройни пролуки, които позволяваха хакери да установяват тотален контрол върху устройство с Android. Този пропуск даваше възможност за заразяване на смартфони или таблет, като Android не блокираше имейли, ММS съобщения или предварително заразени с вируси сайт. След новото обновление на мобилната платформа, тези неприятни за устройството и потребителя възможности са отстранени успешно.

Сред останалите поправки, които Google  извърши този месец са промени в Bluetooth функцията, в OpenSSL и BoringSSL, както и подсигуряване на libpng. От Googlе още въведоха специфични настройки на Android за всеки един от производителите на мобилни устройства. От сега нататък те сами ще могат да избират дали искат да използват определени функции за предлаганите от тях смартфони или не. Относно бъговете в Android, от Google заявиха, че нямат информация някой от тях да е бил известен на хакерите или да е бил използван по някакъв начин.

За сега Google е изпратил месечен ъпдейт на потребителите, използващи Nexus, тъй като единствените фигури от които зависи кога точно дадено мобилно устройство ще получи обновление на операционната си система, са фирмите производители и от части телекомите. За останалите смарт устройства, използващи Android, все още не е ясно кога точно ще получат съобщение с информация, че на лице е обновление на операционната система, защото всеки от производителите си има свой собствен график за известяване на потребителите, кога е налице нов ъпдейт.

Виж също

Източник: Wikipedia

2577 данъчни проверки за месец по Черноморието

До два пъти се увеличават оборотите на дискотеки по Северното Черноморие, след като са поставени …