Валутни курсове за 19.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Шампионът Лудогорец започна победно похода към Шампионската лига

Шампионът Лудогорец започна победно похода към Шампионската лига

Източник:  Wikimedia
Източник: Wikimedia

С победа над черногорския Младост (Подгорица) с 2:0 стартира тазгодишната кампания на шампиона Лудогорец в подстъпите на Шампионската лига.

Разградчани си осигуриха надежден аванс в първия мач от втория предварителен кръг преди реванша идната седмица като гост.

Головете отбелязаха Козмин Моци в 13-та минута от дузпа и Джоди Лукоки в 26-та

Лудогорци имаха пълно превъзходство пред своя публика, но се отличиха и с доста пропуски, което може да се отдаде на ранния етап на подготовката им за новия сезон.

Стражът на „Орлите” стоя почти без работа през целия мач, тъй като гостите не поглеждаха много настойчиво към вратата му.

Дузпата, която Моци реализира, дойде за нарушение срещу другия голмайстор Лукоки.

Лудогорец без малко да отбележи втори гол в 20-та минута, но Игор Пластун не успя да намери с глава очертанията на вратата от изгодна позиция.

В 26-та Джуниор Кишада асистира на Лукоки, който оформи крайния резултат.

В 37-та минута удар на самия Кишада премина над напречната греда. Заради засада съдията не зачете и попадение на Вандерсон.

И през второто полувреме съотношението на силите не се промени и разградчани продължиха да доминират, но бяха припрени пред гола и не успяха да отбележат повече попадения.

В 61-та минута Вандерсон изведе Лукоки в добра позиция, той стреля, търсейки далечния ъгъл, но нямаше успех. В 83-та пак голмайсторът се отличи с пропуск, като бе изведен сам срещу вратаря на гостите, но изигра несръчно положението.

В края Клаудио Кешеру пробва далечен удар, но вратарят се намеси успешно и изби. Така лудогорци очакват с приповдигнато настроение и спокойствие реванша след една седмица, а надеждите им са за дълга кампания в евротурнирите през тази година.

Виж също

Източник: Wikipedia

Евро 2016 остави домакинът Франция разплакан – Португалия прибра купата

С резултат 1-0 приключи финалът на Евро 2016. За първи път от началото на провеждането …