Валутни курсове за 19.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Анонимна заплаха срещу полицаите в Далас вдигнаха централното управление на крак

Анонимна заплаха срещу полицаите в Далас вдигнаха централното управление на крак

Източник: Wikipedia
Източник: Wikipedia

Случаите на арестувани афроамериканци за покушение или опит за такова над полицаи нарастват

Отправени са заплахи срещу полицията в Далас. В полицейско управление в града в щата Тексас е получено анонимно съобщение, в което се казва че ще се извършат нападения срещу полицейски служители в целия град. В следствие на това обезпокоително съобщение централното управление бе отцепено с часове, а в района около него се разположиха спец отряди. Освен това сградата и зоната около нея са претърсени два пъти, тъй като в близост до нея е забелязан подозрително изглеждащ мъж, който носи маска.

В други градове

И днес продължава напрежението между афроамериканците и полицейските служите, заради убийството на двамата чернокожи мъже по-рано тази седмица. Днес жена бе арестувана заради публикуването на статус във Facebook профила си. Жителката на Чикаго е споделила в социалната мрежа, че ако бъде спряна за проверка от органите на реда докато шофира автомобила си, тя не би се поколебала да застреля полицая. Мъж бе задържан в Уисконсин, заради качено от него видео в интернет.  В него той призовава останалите цветнокожи американци, да не се колебаят а да убиват белите полицаи, както и техните семейства. В Луизиана, един от щатите, в които полицаи убиха чернокожият Алтън Стърлинг, друг мъж публикувал кадри, в които заплашва да убие полицейски служители.

Междурасова гражданска война

В последно време напрежението между американската полиция и афроамериканците се разрасна до степен отнемане на човешки живот. В цялата територия на САЩ се проведоха протести срещу полицейското насилие върху чернокожи американци. В Далас на по време на едно от шествията ветеранът от американската армия Мика Джонсън, дори откри огън и уби петима полицаи. За изминалите няколко дни десетки цветнокожи бяха задържани, заради заплахи или нападения срещу полицейски служители. В повечето големи градове в Щатите са изострени отношенията между чернокожите и белите американци, които негласно връща страната десетилетия назад във времето.

В Европа

Протестите за убийството на чернокожи американци от служителите на силите за сигурност се пренесоха и на Стария континент. В мултиетническия квартал Брикстън в южен Лондон се проведе протестно шествие под надслов „Животът на цветнокожите е от значение„. Сред размятаните лозунги се виждаха надписи, които гласят  „Мълчанието на белите струва човешки животи“  и „Спрете да ни убивате“.

Виж също

Източник: Wikipedia

Камион-убиец прегази 80 души в Ница

За най-малко 80 жертви сред които и поне 6 деца съобщава прокуратурата в Ница, след …