Валутни курсове за 19.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Общество / 2577 данъчни проверки за месец по Черноморието

2577 данъчни проверки за месец по Черноморието

Източник: Wikipedia
Източник: Wikipedia

До два пъти се увеличават оборотите на дискотеки по Северното Черноморие, след като са поставени под постоянно наблюдение от данъчните. Информацията е на Красимир Павлов от териториалната дирекция на НАП – Варна.

За последния месец са извършени 2577 данъчни проверки и са установени 471 нарушения

Съставени са им административни актове.

Разлика в касовата наличност и неиздаване на касови бонове са най-честите измами. Проверяващите дори са се натъкнали на заведение, което работи без касов апарат. Още три такива обекта са констатирани от началото на масовата акция. Съдбата на подобни заведения е запечатване в срок от един месец.

Под наблюдение са поставени и изградените контролно-пропускателни пунктове по курортите и граничните пунктове в Дуранкулак и Йовково. Събира се информация за броя на преминалите туристи оттам и за произхода на стоките, с които се зареждат търговските обекти. Става въпрос главно за цигарите и алкохола.

Собствениците на 98 луксозни возила са обект на засилен интерес от инспекторите на НАП. Установява се дали доходите им съответстват на декларираното от тях. През целия сезон ще продължи наблюдението на ключови търговски обекти по цялото Северно Черноморие.

Виж също

Източник: Pixabay

Зеленчукопроизводители и овощари се обявиха за налагането на мита на внасянето от трети страни

Срещу внасянето на некачествени плодове и зеленчуци в България се обявиха родните овощари и зеленчукопроизводители. …