Валутни курсове за 29.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Севиля отново на върха в Лига Европа

Севиля отново на върха в Лига Европа

Севиля за пореден път вдигна трофея на Лига Европа. Андалусийците успяха да се наложат с 3:1 над Ливърпул във финала на тазгодишното издание на турнира в Базел пред повече от 34 000 фенове.  Головете за двата отбора отбелязаха Даниел Стъридж за английския отбор, а Кевин Гамейро и на два пъти Коке се разписаха за испанците.

Двата тима си размениха по едно полувреме на „Санкт Якоб парк„, като през първото шведския съдия Йонас Ериксон на три пъти подмина игра с ръка на Севилци в наказателното поле. Все пак Ливърпул откри с гол на Даниел Стъридж в 35-ата минута с великолепно изпълнение, което намери далечния ъгъл на вратата на „белите“. Така „мърсисайдци“ се прибраха на почивката с преднина от 1:0.

Лига ЕвропаВторото полувреме започна мълнияностно за Севиля, след като Кевин Гамейро изравни само 23 секунди след подновяването на играта. Французинът можеше да отбележи втори гол, но испрати топката право във вратаря. В 64-ата и 69-ата минута Севилци направиха пълен обрат след голове на Коке, който бе каптан в този мач, и оформи финалния резултат 3:1.

След тази победа, Севиля се изявава като пълен доминант в Лига Европа, като това е 3-та поредна титла за испанците във втория по сила европейски турнир. Така „андулусийци“ вече имат 5 титли в надпреварата, като всяка една от тях  бе спечелена последните 10 години.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …