Валутни курсове за 19.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Кандидат – президентската двойка на ГЕРБ ще бъде известна през септември

Кандидат – президентската двойка на ГЕРБ ще бъде известна през септември

ГЕРБ ще излязат с името на кандидата си за президентските избори през септември.

По повод това изявление, Цветан Цветанов каза вчера на среща в Шумен: „Съвсем нормално е да обявим през септември кандидатурата си за президентските избори„. Той е на мнение, че обявяването на името на кандидата след два месеца ще е доведе до намаляване на периода за политическа реторика, също така и ще редуцира и политическото противопоставяне.

Цветанов припомни, че подготовката в редиците на ГЕРБ за изборите за държавен глава е започнала още миналия септември. За целта е мобилизиран предизборният щаб и са проведени работни срещи с ръководителите на партията в различните региони на страната.  По време на срещатата в Шумен Цветан Цветанов още разясни, че провеждането на президентски избори, не трябва да нарушават парламентарния диалог, както и този между различните институции.

След Шумен, Цветанов посети и Добрич, където също разисква темата. ГЕРБ е в добра кондиция, и не би трябвало да има притеснения от това, кога точно ще бъде обявено името на  кандидат – президента, е на мнение заместник – председателя на партията. Той още смята, че колкото по-късно започнат предизборните кампании, по повод вота за президент на България, толкова повече време ще има правителството си в осъществяване на целите си.

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов, Източник: ПП ГЕРБ

Сред темите, които засегна бившият министър на вътрешните работи, бе и бюджетния излишък на страната за първите шест месеца. По думите на Цветанов тези пари могат да бъдат вложени в реализирането на регионални проекти, например за инфраструктура, екология и други сфери.

По повод конституционните промени и приемането на Закона за съдебната власт, на първо четене,  заместник – председателят на ПГ на ГЕРБ гледа като резултати с положителна насоченост, тъй като те позволяват да се оправдаят очакванията на Европейската комисия за България.

Цветан Цветанов каза, че в политиката трябва да можеш да правиш компромиси, а не да бъдеш  конфронтационно настроен към различните гледни точки. Той още подчерта, че в този ред на мисли партията е успяла да си извлече необходимите изводи от първия си мандат, както и че правилната позиция е да се осъществява конструктивен диалог с всички политически партии.

Виж също

Народно събрание

Народното събрание разходва близо 450 хил. лв. за протоколни подаръци

Точната сума, която е насочена конкретно и само за протоколни подаръци възлиза на 422 000 …