Валутни курсове за 26.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Цветанов съжалява за прибързани изказвания, а не за ръководени от него акции

Цветанов съжалява за прибързани изказвания, а не за ръководени от него акции

На заседанието на вътрешната комисия председателят й Цветан Цветанов коментира, че не съжалява за проведените под ръководството му, когато беше министър на вътрешните работи, акции, в резултат на които държавата бе осъдена в седем дела за 200000 лева от Европейския съд по правата на човека.

Бившият министър потвърди, че няма за какво да се извинява, защото това, което е вършил, е да работи за държавата, а това, което са направили колегите му, е резултат на съществуващи факти и доказателства. Единственото нещо, за което Цветанов съжалява, не са обезщетенията, които държавата трябва да плати, а непремерените му и прибързани понякога изказвания, които обаче са били плод на силна емоция и желание за по-бързо и ефективно решаване на проблемите. Цветанов преценява от дистанцията на времето, че не би постъпил така, но коментира, че би се извинил единствено за действията на бившия заместник-градски прокурор на София Роман Василев, който избухна при ареста на Николай Цонев с думите: „На колене, Вие сте абсолютен престъпник!”

Цветанов направи ретроспекция на смятаните от него за успешни акции

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов, Източник: Wikimedia

Делото, заведено от финансиста Тенчо Попов, за бруталния му арест на 1 октомври 2010 г. и последвалото обвинение по делото за подкуп срещу бившия военен министър Николай Цонев и съдия Петър Сантиров, бе последното осъдително решение спрямо страната ни. Процесът завърши с три оправдателни присъди на различни инстанции и заключение на Върховния касационен съд, че става дума за христоматиен пример за провокация към подкуп. България бе осъдена и за акцията „Октопод” срещу Алексей Петров, „Медузите” срещу Борислав Гуцанов, операция „Касоразбивачите” срещу братята Дамбовците, по делото на бившия шеф на полицията в Бяла Слатина Тони Костадинов.

Виж също

Трафик камери

Катаджии и камери ще дебнат побеснели шофьори по пътя към морето

Като мярка за справяне с трафика през лятото, породен от големия наплив на автомобили към …