Валутни курсове за 29.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Европа / Папата призова миграните – Елате, вие сте наши братя!

Папата призова миграните – Елате, вие сте наши братя!

Папата отново отправи апел към Европа да отвори обятия за бежанците

Папа Франциск не остава безразличен към бежанските проблеми. Днес той покани дузина мигранти да станат част от днешната му обща аудиенция. Те се включиха в мероприятието, стоейки на стъпалата на базиликата „Свети Петър“. На самата аудиенция, Папата прикани отново Европа да не остава безучастна и да подпомогне за по-добрата съдба да бежанците.

При изкачването на стъпалата, редом до Франциск стояха около десетина мъже. След това те смирено седнаха на земята и заслушаха седмичната му проповед.

Папа Франциск
Папа Франциск, Източник: Wikimedia

Заедно със себе си мигриралите хора носеха отличителните за тяхната благотворителната организация транспаранти. Самата тя се грижи за хората, търсещи подслон в чужди държави. Освен това бежанците развяваха знамето на Ватикана.
Папа Франциск мъдро подчерта, че мигрантите са преминали през ужасни страдания в родните земи и отправи своя апел: „Те са наши братя. Християнинът не изключва никого. Моля всички ви: пуснете всеки да дойде“.

Папата е изключително деен по отношение на бежанските проблеми. След като посети южната ни съседка Гърция – Франциск се върна отново с около десет бежанци от Сирия. Съвсем скоро и Рим приветства част от търсещите нов и по-добрър живот мигранти.

Виж също

Източник: Wikimedia

Новоназначения и смени в състава на британския парламент. Борис Джонсън е новият външен министър

Новият британски външен министър е Борис Джонсън. Неговото назначение дойде непосредствено след като Тереза Мей …