Валутни курсове за 05.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Стоев и „Левски” се разделиха с любов и… сълзи

Стоев и „Левски” се разделиха с любов и… сълзи

Тъжен си тръгна вече бившият наставник на „сините” Стойчо Стоев, след като нещо безпрецедентно се случи при изпращането му – феновете на клуба скандираха името му с благодарност за свършената работа.

Футболистите също демонстрираха привързаността си към треньора и не липсваха емоции в съблекалнята при последния им мач заедно – гостуването на „Пирин” Благоевград.

Стойчо СтоевСпортният директор на столичани, Георги Иванов-Гонзо, не скри вълнението си и със синовни чувства прегърна освободения от поста специалист.

„Момчета, искам да ви благодаря за всичко, което направихте за мен досега. Без вас аз нямаше да бъда какъвто и да е треньор. А в този случай съм добър треньор, благодарение на вас“, успя да промълви Стоев с треперещ от напиращите сълзи глас.

Георги Иванов се опита да повдигне духа на всички с благодарност и похвала за свършената работа:
„Момчета, браво и честито!Направихте това, за което ви помолих. Разделяме се с един добър треньор и един добър човек. Това е пътят на треньора, това е във футбола. Благодарим на г-н Стоев за съвместната ни работа. Надявам се основите, които той постави, ние да можем да ги надградим. Браво!” При тези думи съблекалнята избухна в аплодисменти. „Надявам се оттук нататък условията, които остави, да ги продължим”, завърши „синият” началник.

Стойчо Стоев

На мястото на Стойчо Стоев застава Люпко Петрович, а дали това решение на Управителния съвет на „Левски” е правилно, ще покаже бъдещето. Направи впечатление обаче, че никой от УС на клуба не се появи и категорично да заяви от какво бе продиктувана смяната на треньора. На феновете, а и на специалистите, бе ясно, че той наследи един разбит отбор с ограничен финансов ресурс, завари не особено перспективна селекция и програмата-максимум, която си постави, бе да го класира за европейските клубни турнири. А Стоев дори я и надхвърли, като стана вицешампион с отбора след безспорния лидер през последните пет години, „Лудогорец”.

До един момент изглеждаше, че „Левски” може да се противопостави на шампионите и дори водеше класирането с 5 точки, но времето доведе нещата до логичната развръзка.

Левски - Черно Море - финалРазочароващ бе единствено загубеният драматично финал за Купата на България от „Черно море” миналата година, но напоследък отборът „свикна” да губи драматично почти всичко – да си припомним  как преди две години всички виждаха вече шампионската титла във витрината на клуба, когато мечтата се срути с гръм и трясък в последния кръг с шокиращо равенство срещу „Славия”, а шампионското шампанско остана неизпито.

Дали постоянните смени на треньори са лекарството за излизане на „Левски” от периода без отличия, отново бъдещето ще покаже, но феновете имат високи изисквания към този славен тим и търпението им към ръководството се изчерпва.

Виж също

Трафик камери

Катаджии и камери ще дебнат побеснели шофьори по пътя към морето

Като мярка за справяне с трафика през лятото, породен от големия наплив на автомобили към …