Валутни курсове за 08.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Заради предсказание на Баба Ванга Хитлер напуска бесен дома й

Заради предсказание на Баба Ванга Хитлер напуска бесен дома й

Всеизвестни са възможностите на българската пророчица баба Ванга, позната в западния свят като Балканския Нострадамус.

Част от тях, отнасящи се за тази година, са мюсюлманско нашествие и завладяване на Европа, разпадането на ЕС и прогонването на европейците от континента”.

Предисторията започва в края на Студената война. Съветският съюз усеща, че изпуска контрола над страните от Източния блок, въпреки че още владее положението на военния терен, заради силно развитата си ядрена технология. Руснаците са наясно, че с навлизането на еднополюсния модел и доминацията от САЩ разузнаването им ще пострада.

Избират своеобразен начин да компенсират изоставането си на политическата сцена. Създават секретен отдел, подчинен на Министерството на отбраната, с бюджет от 100 млн. рубли, които тогава са скъпи и се равняват на около 200 млн. долара. Отделът няма име, но е записан с №10003 в регистрите. Целта му е да следи паранормалните явления и хората с екстрасенски способности, като по този начин събира информация за враговете на СССР. В началото дейността на отдела е насочена само към територията на страната, но постепенно обхватът се отдалечава, като се обръща внимание на по-известните пророци в чужбина.

РаккаСпециалисти ги посещават, записват и анализират получената информация. Открояват се и такива, чиито предсказания се сбъдват около 90%. В полезрението попада баба Ванга. Тя предрича началото и края на Втората световна война, войната в Кипър през 1974 г. и разделянето на острова, “вижда” много ясно и разпадането на СССР, много години преди това да се случи. След посещението си при Ванга Адолф Хитлер напуснал бесен дома й и никога повече не се върнал.

Тя е предрекла още чернобилската трагедия, потъването на руската подводница “Курск”, световния катаклизъм на 11 септември 2001 г., бедствието с цунамито през 2004 г. и чернокожият 44-ти президент на САЩ. Отделът е закрит през 2003 г. заради острите реакции в научните среди, но предсказанията на Ванга продължават да се сбъдват дори вече след смъртта й. Събития, които бележат днешния ни ден, са Арабската пролет и гражданската война в Сирия, хаосът в Близкия изток след възхода на “Ислямска държава” и всичко това е предречено от сляпата пророчица. Но най-интересното, което засяга тази година, е “мюсюлманско нашествие и завладяване на Европа, разпадането на ЕС и прогонването на европейците от континента”. Броят на мигрантите, залели Европа след събитията в Сирия вече надхвърля милион. Голяма част от тях минаха през Турция.

Споразумението между Турция и ЕС бе опит да ограничи нашествието, започна да се прилага в средата на март и броят им е намалял със 190 000. Но Турция сега е проблематичната страна в споразумението, защото отказва да изпълни 5 условия на Брюксел, за да получат турските граждани свободно право за придвижване в шенгенското пространство. Турският президент Ердоган заплашва, че ако от Европа не спазят обещанията, споразумението за бежанците няма да мине в Меджлиса. Той дори превантивно отправи предупреждение, че “автобусите и самолетите не чакат напразно и ако трябва, ще се направи, каквото е нужно”. Споразумението виси на косъм и ако бъде провалено, ще се сбъдне поредно предсказание на баба Ванга.

Виж също

Трафик камери

Катаджии и камери ще дебнат побеснели шофьори по пътя към морето

Като мярка за справяне с трафика през лятото, породен от големия наплив на автомобили към …