Валутни курсове за 29.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Анализи / Ще иде ли на топло “Дебелия“ министър на любовта?

Ще иде ли на топло “Дебелия“ министър на любовта?

Колко хора, разполагащи с правомощията и статуса на „министър“ са осъждани в България?  А колко от тях са лежали в затвор? Но да оставим политиката на страна.

Въпреки, че не е истински министър Мартин Филипов по-известен с прозвището „Дебелия“ си позволява повече от 15 години да носи титлата „Министър на любовта“. Освен достатъчно навътре в любовчийките среди, той е не по-малко известен с пачките които притежава.

Алтруистични подвизи

Склоняване към проституция и трафик на проститутки са регистрираните престъпления на 38-годишният благоевградчанин. Засега той успя „да отнесе секира” като бе осъден само за склоняването към проституция, а трафикът му донесе арест и причличане като обвиняем.

Прокуратурата съобщава, че доказателствата срещу него са солидни и може би достатъчни, за да лежи на топло за дълго време.

Полицейското участие

Дебелия въвлече в своите приключения и двама полицаи. Той бе арестуван преди 10 дни, а заедно с него в ареста попаднаха и „дружките му“ ченгета – заместник-шефът на сектор БОП Петър Кънев и Стефан Филипов, който е районен инспектор на кв. Запад. Обвинението срещу двамата е подтикване към убеждаване на две жени да се откажат от жалбите си срещу сводника.

Всъщност Дебелия вече имат опит в затворническите среди, тъй като френските власти не му простиха и го осъдиха на 4 години затвор заради склоняване към проституция. В края на 2011 година, „примерният Дебелак“ бе освободен от затвора, но дали заради добро поведение – кой знае?

При появата си в България, той бе наистина неузнаваем. Може би тогава трябваше да сменят прякора му на „Тънкия“.

Въпреки драстичните промени, които Филипов претърпя през годините, на гърбът му лежат цели 9 влезли в сила присъди. Интересно е, че нито една няма нищо общо с проституция. Може би сега ще настъпи моментът на справедливост и българските и френските власти ще успеят да разнищят случаите.

Дебелия може да напише цял роман от досегашния си живот. Освен че е най-таченият мъж в циганската махала, той съден за редица „геройски подвизи“. Може би шофирането без подходящ документ е нормално за него, тъй като се е отървавал само с глоби, административни действия и пробации. Като по-тежки провинения, последвани от присъди списъкът е дълъг. Става дума за пласиране на фалшиви пари, редица измами, закана с убийство, отнемане на МПС. Дали защото Министърът на любовта не може да си позволи да копае публичните градинки – той е бил осъждан и за това.

Навярно много хора се боят да свидетелства срещу подобни личности, но този път няколко момичета подеха инициативата да свидетелстват срещу Дебелия. По думите им става ясно, че той ги е насилвал да проституират. Водени от инстинкта си за самосъхранение, момичетата подали жалби впоследствие ги оттеглят.

Списъкът с жалбите по адрес на Филипов е впечатляващо дълъг

Веднъж той е принуждавал негова близка да проституира, която по-късно се оказва, че тя е негов ревностен защитник в съда. Може би му е простила?

Арест20 април е денят, в който започнаха съдебните разработки срещу Дебелия. Те стартираха при пълна конфиденциалност, а подадената жалба, дни преди това е само поредната, трупаща се към доказателствата. Самата жалба гласи, че Филипов е заплашвал млада жена и я принуждавал да проституира лично за него. Аналогична на нея, друга жена с дете е подала оплакване от него. Този път Дебелият се е изявявал като лихвар – дал на жената заем от 600 лева, като лихвата на ден била 25%. Парите поискал след два дни, а жената не успяла да му ги върне. Тъй като тя нямала възможност да се издължи – той я притиснал да извършва сексуални услуги за него.

Интересно е, че Стефан Филипов ,полицай от деловодството, е приел и ксерокопирал и двете жалби, твърдят от прокуратурата. Не след дълго листовете се указали в ръцете на сводника. История не приключва до тук, тъй като воден от незнайно какви пориви, Мартин Филипов намерил начин и се свързал с първата потърпевша. Целта му била жената да оттегли жалбата, но думите не били достатъчни. Той я качил в автомобила си и я завел на паркинга, където полицай Филипов ги чакал. Ченгето било подготвило предварително всичко – листове, на които имало примерна молба, която гласяла, че жената се отказва от показанията си, защото има чувства към Мартин. На свой ред уплашената жертва нямала друг избор и преписала добре подготвения текст. Въпреки че привидно била съгласна, тя не издържала и изтичала в районното управление, където дала молбата на служителка. Тя не била много сигурна в исканията на младата жена и се стигнало до разговор, в който жертвата потвърдила, че се отказва от показанията си. Полицаите се усъмнили в думите й и тя била отведена при трети, пред който истината лъснала. След тези показания с помощта на СРС дирекция „Вътрешна сигурност“  започнала щателно разследване.

Тогава се намесило и името на Петър Кънев – заместник-шефа на БОП. Самият той се срещнал с втората жена – жертва на Дебелия и се опитал да я разубеди да свидетелства срещу Мартин Филипов. Срещата се осъществила в кафене в Благоевград.

Виж също

Източник: Wikipedia

Камион-убиец прегази 80 души в Ница

За най-малко 80 жертви сред които и поне 6 деца съобщава прокуратурата в Ница, след …