Валутни курсове за 28.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Близък изток / „Ислямска държава“ отне 36 живота в близост до град Манбидж

„Ислямска държава“ отне 36 живота в близост до град Манбидж

ISIS продължава безпощадно да поглъща човешки жертви

Позовавайки се на кюрдски източници, РИА Новости предаде, че в село Ал Гандура джихадистите от „Ислямска държава“ са атакували и отнели животите на 36 цивилни жители.

Селото се намира североизточно от град Манбидж в сирийската провинция Алепо.

Източниците потвърждават, че повечето от избитите хора са били деца и жени. С цел по лесното проникване в гражданските среди и осъществяване на ненадейно атакуване над силите на военния съвет на Манбидж , терористите са се предрешили в униформи като на бойците от „Демократическите сили на Сирия“ (ДСС).

Манбидж
Град Манбидж

Непосредствено след като безмилостните терористи навлезли съвсем спокойно в териториите на село Ал Гандура, жителите му не предприели нищо, тъй като не ги разпознали като „чужди“, а такива от ДСС. Преминавайки през самото село, терористите убили 36 цивилни души.

Аналогичен на този случай е станалото на 6 юни клане в село Аун Дадат, северно от Манбидж. Добре обучените джихдасити проникнали в града по същия начин – отново облечени в униформи на ДСС. Жителите на селото дори не подозирали какво ги чака, но не след дълго се стигнало до масово убийство на живи същества. Броят на загиналите не установен.

Виж също

Източник: Wikipedia

Външният министър на Египет посети Израел и призова за мир

Външният министър на Египет Самех Шукри направи неочаквано посещение на Израел, чрез което апелира към …