Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Евро 2016 стартира с ново правило

Евро 2016 стартира с ново правило

С нововъведение стартира Мондиал 2016

Отново във Франция

Франция за трети път ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол, но този път правилата ще бъдат малко по различни.

Дузпи в груповата фаза

Така се нарича нововъведението правило, което УЕФА одобри за Евро 2016. Единственото условие, което трябва да бъде спазено – дузпите ще се изпълняван само когато два от четирите отбора в група, притежават абсолютно равни показатели като точки и отбелязани допуснати голове.

Уточненията са важни

С нововъведение стартира Мондиал 2016 Отново във Франция Франция за трети път ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол, но този път правилата ще бъдат малко по различни. “Дузпи в груповата фаза” се нарича нововъведението правило, което УЕФА одобри за Евро 2016. Единственото условие, което трябва да бъде спазено – дузпите ще се изпълняван само когато два от четирите отбора в група, притежават абсолютно равни показатели като точки и отбелязани допуснати голове. Уточненията са важни От футболната централа разясниха още една подробност - това на свой ред ще е възможно, само ако останалите два отбора в същата група не притежават същия точков актив. Може би от части сложно, това ново правило ще бъде наистина приложено. Ако някой от посочените условия бъде изпълнено, ще станем свидетели на първото по рода си в историята нововъведение във футболната игра. Дали ще „се насладим“ на подобно развитие, само Фортуна ще покаже. Има и още нещо интересно в тазгодишната футболна битка – за пръв път в Европейското първенство, отборите участници ще бъдат 24, а не както до сега 16.От футболната централа разясниха още една подробност – това на свой ред ще е възможно, само ако останалите два отбора в същата група не притежават същия точков актив.

Може би от части сложно, това ново правило ще бъде наистина приложено. Ако някой от посочените условия бъде изпълнено, ще станем свидетели на  първото по рода си в историята нововъведение във футболната игра. Дали ще „се насладим“ на подобно развитие, само Фортуна ще покаже.

Има и още нещо интересно в тазгодишната футболна битка – за пръв път в Европейското първенство, отборите участници ще бъдат 24, а не както до сега 16.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …