Валутни курсове за 04.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Наука / Вход към други вселени ли са черните дупки?

Вход към други вселени ли са черните дупки?

Стивън Хокинг провокира науката с новата си теория за черните дупки

Черната дупка представлява пространствено-времева област, която не позволява нищо да я напусне; дори от светлината.

Един от най-големите учени на ХХ- ти век – британският физик Стивън Хокинг има теория, която гласи, че черните дупки могат да водят към други необятни вселени.

Принципно това, което се знае за черните дупки е, че те поглъщат всичко по пътя си. Изглежда това не е така, тъй като Хокинг твърди, че не всичко, което попада в тях подлежи на унищожение, пише в-к „Индипендънт“.

Черните дупки винаги са били загадка за науката, но ако тезата на Хокинг наистина се окаже вярна, тя ще допринесе изключително много за решаването на една от най-големите тайни на вселената. Но на коя?

Науката смята, че:

Черни дупки не са безобидни – те излъчват радиация

Черна дупкаСтивън Хокинг е на мнение, че не всичко попаднало в обсега на черната дупка бива погълнато вовеки. Напротив – той смята, че алтернативните вселени съществуват и озовалото се в черната дупка може би се появява някъде другаде. Защо не?!

Въпросът е дали можем да се върнем респективно по съшият канален ред до точката на „потегляне“. Според Хокинг – за жалост това е невъзможно.

1942 година е бележита, тъй като тогава се ражда забележителният учен на ХХ-ти век Стивън Хокинг. Родният му град е Оксфорд, Англия, където той получава и образованието си, но по нищо не личи, че съвсем скоро ще се превърне в легендарен учен.

Виж също

iNext

BMW в партньорство с Intel и Mobileye пускат нова супер кола робот

BMW, Intel и Mobileye подписаха споразумение за разработването на автономна кола. Нейното наименование ще бъде iNext. …