Валутни курсове за 28.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / С шамари е започнал конфликтът в Слънчев бряг, не е имало нито брадви, нито мачете

С шамари е започнал конфликтът в Слънчев бряг, не е имало нито брадви, нито мачете

Цвятко Георгиев, зам.-министър на вътрешните работи, коментира случилото се в Слънчев бряг по повод изказването на премиера Борисов, че инцидентът е битов скандал.

Димитър Желязков отдавна е в полезрението на полицията и има завидно дълго досие. Службите трябва да си изяснят в момента с какво точно е опасен той. ГДБОП наблюдава над 400 престъпни групировки, а информацията за дейността на Желязков е много.

За случая в Слънчев бряг МВР не разполага с предварителна информация, че лицата от подземния свят ще уреждат сметки в този стил.

Затова и първоначално инцидентът е определен като битов, даде разяснение Георгиев.

В началото е имало разговор, който е прераснал в скандал, разменили са си удари, след което е употребено и оръжие. Конкретно е потърсена сметка защо е възникнал конфликт заради търсене на паркомясто. Тогава са си разменили шамари и конфликтът се е разраснал.

Не отговаря на истината, че са се движили в група от 30–40 души, въоръжени до зъби

Движили са се по двама, намерен е един газов пистолет и два други, от които единият е законен. В хода на разследването ще се изясни на кого са оръжията.

Цвятко ГеоргиевНе е имало брадви и мачете, каквато информация е разпространена първоначално. Реакциите на нормалните хора не са такива, обобщава Георгиев, но няма информация да става дума за преразпределение в наркопазара, а в случая наистина се отнася до паркомясто.

Заместник министърът е категоричен, че въпреки Бургас да се развива бързо и да има много икономически интереси, не е мутренски град.

В полицията в областния град и самата област ще бъдат извършени съответните проверки, тече акция и по заведенията, правят се оценки на ръководителите на дирекции, но работата на висшестоящите не е да внасят съмнение в дейността на подчинените, а да им оказват подкрепа, разясни Георгиев в отговор на очакванията за рокади в дирекциите по Южното Черноморие и допълни, че проверките са абсолютно безпристрастни.

Задържаните до момента лица, участвали в конфликта, са 19

Чувствителността на хората се изостря след такива случаи, защото всеки иска да живее спокойно, но с действията на полицията положението ще бъде овладяно, защото случката представя страната ни в неблагоприятна светлина, точно в началото на туристическия сезон. Към борбата с престъпността трябва да се подхожда не само отговорно, но преди всичко комплексно, обобщи работата на службите Цвятко Георгиев.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …