Валутни курсове за 04.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Цяла Великобритания ще се обедини срещу Доналд Тръмп

Цяла Великобритания ще се обедини срещу Доналд Тръмп

Дейвид Камерън

Това предупреждение отправи британският премиер Дейвид Камерън, в случай на визита на ексцентричния милиардер и кандидате за американски президент.

„Изглежда, че няма да имаме много добри взаимоотношения, кой знае“, заяви кандидатът за прзидент на САЩ Доналд Тръмп. Така милиардерът прогнозира отношенията между двете страни, ако той спечели президентските избори. Преди време Тръмп беше заявил, че не му пука за коментарите на Дейвид Камерън. „Надявам се да имаме добри отношения с него, но ми звучи, сякаш той не е готов да се реши проблемът“, каза кандидатът за президент.

Доналд ТръмпПричина за неговите думи е фактът, че английският министър-председател определи предложението на американеца за временна забрана мюсюлманите да влизат в САЩ като „противоречиво глупаво и грешно“.
 
След изказването на Тръмп за мюсюлманите, Камерън го разкритикува в британския парламент и заяви, че ако кандидатът за президент на републиканската партия посети Великобритания, цялата страна ще се обедини против него.
Садик КанСлед избирането на Садик Хан за кмет на Лондон Доналд Тръмп каза, че може да направи изключение за мюсюлманина Хан да посети САЩ. Градоначалникът не му остана длъжен и обвини американеца в невежество по отношение на исляма
„Той не ме познава, никога не ме е срещал, изобщо не знае какъв съм. Мисля, че това са много груби изказвания. Честно казано, кажете му, че ще запомня думите му. Много неприятни твърдения са това. Невежество е той да ги говори“, каза Тръмп.

САЩ е най-близкият съюзник на Великобритания

Политически лидери от двете страни често изтъкват специалните си взаимоотношения. По-рано този месец Камерън отказа да вземе назад думите си по отношение на Тръмп, но засвидетелства уважението си заради успеха му на първичните избори.

Флаг ЕС Бизнесменът не пропусна да коментира въпроса за членството на Великобритания в Европейския съюз и заяви: „Имал съм вземане-даване с ЕС, много е бюрократично, много е тежко. Бих попитал Великобритания за какво ѝ е ЕС. Но нека хората сами решат“, имайки предвид референдума на 23 юни, на който британците ще решат съдбата на членствато в съюза.

Виж също

Пол Погба

Погба: Винаги са ме тренирали амбициозни хора

Погба разкрива слабите си места   Пол Лабиле Погба е френски полузащитник от гвинейски произход. …