Валутни курсове за 17.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Банкерът Цветан Василев получил 5-6 призовки накуп

Банкерът Цветан Василев получил 5-6 призовки накуп

Говорителят на глания прокурор, Румяна Арнаудова, съобщи, че 11 от 14-те обвиняеми по делото за източване на КТБ са подведени под отговорност за участието си в организирана престъпна група.

По настояване на спецпрокурорите имената им на този етап са спестени

Съдебна палата - СофияОрлин Русев, един от бившите изпълнителни директори на банката, остава без обвинение, уточни Константин Симеонов, адвокат на намиращият се от две години в Белград, мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев..

Бивши служители и одитори на банката получават нови обвинения за участие в група за длъжностни престъпления от 2009 до 2014 г. Делото за аферата с източването на КТБ, образувано в средата на 2014 г. от Софийска градка прокуратура, през миналата седмица бе изпратено в спецпрокуратурата. Цветан Василев е получил накуп 5–6 призовки за явяване в в Столичната следствена служба, от май до 20 юни. Те са му връчени в съда в Белград по време на екстрадиционното дело.

Обвинението към Василев по аферата КТБ е за присвояване на 206 млн. лв. от банката и е повдигнато още преди две години. Засега още не е обвинен като лидер на престъпната група, а делото за екстрадицията му е върнато на първа инстанция в Белград.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …