Валутни курсове за 19.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Европа / Франция: Приемаме 400 бежанци на месец

Франция: Приемаме 400 бежанци на месец

По 400 бежанци, идващи основно от Гърция ще приема Френската държава всеки месец. За това „си стиснаха ръцете“ двете държави, като точката е част от споразумението на Европейския съюз за релокация, което бе подписано още през 2015-та година. Основната цел на това съглашение е намаляване на натиска към граничните държави. Това заяви Бернар Казньов вътрешният министър, цитиран от Агенция „Франс прес”.

Министърът каза още, че през тази седмица, във Франция са били близо 100 души са били релокирани от Италия и Гърция, а за идната седмица се очаква броят им да нарасне на 253. Произходът на вече релокираните бежанци е основно от Еритрея, Ирак и Сирия. Докато чакат молбите им за убежище да бъдат потвърдени, „новодошлите“ ще бъдат настанени в подходящи жилища.

Мигранти във ФранцияОбщият брой на бежанците възлиза на 160 хиляди, които ще намерят убежище след разпределението им в страните членки на Европейския съюз. Само във Франция трябва бъдат релокирани 30 хиляди души.

Както в повечето договори, някой от страните не изпълняват задълженията си – така е и във Франция. След подписването на споразумението държавата е „станала приемна майка“ на едва 500 души.

Статистиките сочат, че за изминалата година броят на пристигнали бежанци на континента Европа надхвърля 1 млн.

В бъдеще се планира изграждането на лагер за бежанците. Там те ще могат спокойно да бъдат настанявани и по този начин ще се сложи ред, без да се оказва натиск върху центровете за настаняване.

Виж също

Източник: Wikimedia

Новоназначения и смени в състава на британския парламент. Борис Джонсън е новият външен министър

Новият британски външен министър е Борис Джонсън. Неговото назначение дойде непосредствено след като Тереза Мей …