Валутни курсове за 04.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Северна Америка / Флорида, център на нестихваща трагедия – огромен алигатор отнесе малко момченце

Флорида, център на нестихваща трагедия – огромен алигатор отнесе малко момченце

Охранителят на къща в Ню Йорк е не кой да е, а ужасяващ алигатор

След трагедията в Орландо, при която загинаха много невинни хора, Флорида не успя да си отдъхне, тъй като само два дни след престрелката в гей бара се случи нещо наистина потресаващо.

2-годишно момче изчезна безследно, след като бе отнесено от огромен алигатор. Хищникът завлякъл детето в изкуствено езеро, разположено в непосредствена близост до луксозен комплекс, притежание на „Дисни“, съобщиха световните информационни агенции.

Изчезването на невръстното дете се случи на 14 юни привечер. Въпреки че полиция и специални екипи търсят непрестанно малчугана – няма и следа от него. Повече от  50 души участват в акцията по намирането.

Историята започва така…

АлигаторИзгубеното дете е част от многочленно семейство, което решило да отдъхне край брега на лагуната „Седемте морета“, намираща се в близост до луксозния хотелски и спа комплекс „Гранд Флоридиан“ на „Дисни“. Всичко вървяло добре докато от някъде се появил алигатор, който нападнал и буквално отнесъл момченцето.

Бащата на момчето, чието име умишлено не се разкрива, мигновено скочил във водата, за да спаси сина си, но не успял да го измъкне от захвата на свирепия звяр. Предполага се, че алигаторът е с дължина между 1,2 и 2,1 метра, което никак не е малко. Майката на детето не останала безучастна и също искала да помогне, но уви, разказва шериф Джери Демингс от окръг Ориндж.

От „Дисни“ са потресени

Всички от „Дисни“ сме потресени от случилото се, с това изявление говорителка на атракциона изрази своето съчувствие относно трагичната развръзка. Дали служителите на компанията са били предварително наясно, че водата там е обитавана от алигатори остава загадка. Въпреки това те наблегнаха на знака, поставен непосредствено до лагуната –  „Плуването забранено!“.

И наистина, че такава обозначителна табела съществува, но такава, в която се казва, че водата е дом на алигатори липсва.

Факт, е че във Флорида алигаторите са стари познайници на местните жители. Това е така, именно защото хищниците обитават предимно сладководни басейни, а в щата такива не са дефицит. Въпреки това регистрираните нападения от страна на влечугите не са често срещано явление.

Шериф Джеф Уилямсън от шерифството на Ориндж Каунти даде гласност: „Все още таим някаква надежда у себе си, но с всеки изминал момент, изминал час, положението става все по-трагично„. Всички се надяват детето да бъде спасено. Спасителните екипи не са безразлични към случилото се, а напротив – те използват всичката възможна техника, за да открият детенцето.

Виж също

Виза Канада

Надцакването с визи между Европа, САЩ и Канада продължава

Натиск върху Европейската комисия да вземе до 12 юли становище по отношение на безвизовото пътуване …