Валутни курсове за 03.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Европа / Към Белгия и Франция са насочени още терористи от ИДИЛ

Към Белгия и Франция са насочени още терористи от ИДИЛ

Преди десет дни ислямистите изпратиха с лодки от Сирия пратеници, които преминаха Гърция и Турция, с едната цел да достигнат до заветните Белгия и Франция. Оттам насетне тактиката бе както обикновено – нанасянето на нови атентаторски удари.  Тази информация достигна публичното пространство благодарение на белгийските медии, позоваващи се на официален документ на белгийските служби.

Ще ударят ли атентаторите Европа?

ПарижИзточниците разкриват, че терористите предварително са имали уредени оръжейни боеприпаси и са били напълно подготвени да ги използват по предназначение.

Уточнява се, че техните набелязани цели са абсолютно реални и сериозни. Терористите възнамеряват да атакуват голям търговски център, ресторант на американска верига за бързо хранене, болници (особено военната болница в Брюксел), места за забавления и търговски улици, посолствата на 15 държави, някои министри, гарите и пристанищата, големи хотели, концерти и фестивали, градският транспорт, сградите на международните институции. На края, но не на последно място е съвсем логично да нападнат събиранията на феновете, които на открито се наслаждават на европейското първенство по футбол.

Внимание! Възможни са атентати по време на самото първенство 2016, предупреждава Европол

Гражданите трябва да се нащрек, тъй като Белгийската служба за оценка на заплахите им изпрати сериозно писмо, в което се казва, че готовността за терористични атаки трябва да е достатъчно голяма. Брюкселските органи на реда са свободни да се прибират по домовете си с оръжие. Освен това те не са длъжни да се обличат в униформи – имат право да ходят с цивилни дрехи. Основната причина е, че ислямистите са прекалено подготвени и при вида на полицай биха предприели крайни действия.

ИДИЛ не можа да опази завзетите си територии

Данните от разузнавателните мисии показват ясно, че „Ислямската държава“ е достатъчно богата, за да успее да разруши всичко по пътя си. Единственото желание на жадните за кръв джихадисти е да убиват и сеят разруха наред. Освен това ИДИЛ разполага с невероятна база от оръжия и взривни вещества, за да постигне целите си.

Този път се допуска възможността ислямистите да ударят не самият град Брюксел, а провинциалните му съседи

Виж също

Източник: Wikimedia

Новоназначения и смени в състава на британския парламент. Борис Джонсън е новият външен министър

Новият британски външен министър е Борис Джонсън. Неговото назначение дойде непосредствено след като Тереза Мей …