Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Задържаните фенове на „Левски” останаха в ареста

Задържаните фенове на „Левски” останаха в ареста

Задържаните двама фенове на столичния „Левски” създадоха безредици в благоевградския съд. Близките им недоволстваха от решението на съда да ги остави за постоянно в ареста.

Обвиниха полицаите, че са били арестуваните. „Доколкото знам от тях, не им е било давано вода да пият. Бити са в продължение на няколко часа”, споделя един от приятелите им, Веселин Иванов.

До ескалацията на напрежението се достигна след края на заседанието на съда.

Задържането стана заради сблъсъци между фенове и полиция на мача в неделя между „Пирин” и „Левски”. Няколко минути след началото на мача фенове на „сините“ щурмуваха Сектор „А“ на стадион „Христо Ботев“, след като останаха без билети.

Ултрастите започнаха да обстрелват благоевградските си домакини със сигнални ракети и бомбички и да замерят служителите на реда с камъни и стъклени бутилки.  Двама полицаи – на 58 и 28 години – са приети в отделението по хирургия на МБАЛ Благоевград с комоцио.

Фенове на ФК Левски СофияДруги 9 служители на реда са с наранявания от хвърлените по тях предмети. Привърженик на „Левски” е потърсил помощ в благоевградската болница с кървяща рана на главата, но след като е била обработена, е отказал да бъде хоспитализиран и е избягал. От фенклуба на „Левски” обвиниха домакините за безредиците. Сините запалянковци са на мнение, че стадионът в Благоевград не отговаря на изискванията.

„В XXI в., 2016 г., не може да се гледат мачове по този начин, това не е нормално. И оттам нататък ескалира напрежение. Къде е БФС, къде е лицензионната комисия”, отправи критика председателят на Националния клуб на привържениците на „Левски”, Степан Хиндлиян.

Ръководството на „Пирин” изрази становище, че „сините” са единственият отбор, който недоволства от условията за игра в Благоевград.

„Не съм съгласен с позицията на феновете на „Левски“. Единствено те имат претенцията, че нашият стадион не става за футбол. Не мога да си обясня, защо само те имат проблеми в страната”, контрира изпълнителният директор на ОФК ”Пирин”, Венко Попов.

От синдиката на МВР пък изразиха намерението си да поискат пълна проверка по случая с битите полицаи. Те питат дали колегите им са били изпратени на терена с нужната екипировка за реагиране при подобно положение.

Виж също

Източник: Wikimedia

Двама мъже, изчезнали в Дунав, се издирват

Директорът на Областната дирекция на МВР в Русе Теодор Атанасов съобщава за изчезването на двама …