Валутни курсове за 02.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Тодор Славов остава в ареста заради убийството в Слънчев бряг

Тодор Славов остава в ареста заради убийството в Слънчев бряг

Славов претендира, че е напълно невинен

Да си припомним случая от 11 юни, при който Тодор Славов бе обвинен в предумишленото убийство на охранителя на Димитър Желязков – Митьо Очите.

За подобно тежко деяние законът предвижда и съответното подобаващо наказание – от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.  

От Бургаският окръжен съд, за убийството на Александър Алексиев в Слънчев бряг извършителят ще отнесезадържане под стража, т.е. най-тежката мярка за неотклонение.

Пред окръжния съдия на Бургаския окръжен съд – Цвета Попова, адвокатът на 30-годишния Славов поиска клиентът му да бъде пуснат под „домашен арест„, но тази молба не бе уважена. Въпреки това има още една възможност Славов да бъде спасен – мярката може да бъде обжалвана в Апелативен съд-Бургас.

Името на защитника на Славов е Димо Гочев, който пледира, че по време на стрелбата клиентът му е защитавал собствения си живот – съответно е невинен. Докато течеше процесът за мярката за неотклонение срещу обвиняемия, адвокатите му не пропуснаха да се впуснат и да опишат в подробности случката от заведението, наречено „4 you“ в курортния комплекс Слънчев бряг.

Белезници и куршумиТе разкриха в детайли как група, съставлявана от около 30 души, начело на която е бил Димитър Желязков и охраната му се е събирала в продължение на няколко часа в офис в комплекса. Непосредствено след това всички мъже да се насочили към ресторанта на „4 you“ и без много приказки са нахълтали вътре. Всички те са притежавали са огнестрелно оръжие.

Митьо Очите се е насочил направо към едно сепаре и директно е ударил един от хората, присъстващи в заведението. Едва след като нападнатият е извадил оръжие, защитавайки себе си Тодор Славов се е намесил и е извадил собствения си пистолет.

Непосредствено след престрелката Славов не е предприел никакви действия, а е останал на мястото на случилото се. Изчакал е полицейска намеса и дори е пожелал да телефонира на спешния номер 112. „Самозащитникът“ се е предал без всякакви възражения.

Установено бе, че пистолетът, чиито собственик е Славов е напълно законен, но неизползван до сега. Той не е бил осъждан никога. В съда обвиняемият влезе демонстративно – облечен в бронежилетка, като по негови думи това е знак за неговата беззащитност и невинност.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …