Валутни курсове за 25.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Икономика / В Слънчев бряг положението е сигурно, каза Борисов

В Слънчев бряг положението е сигурно, каза Борисов

Във връзка с престрелката в Слънчев бряг преди броени дни, премиерът Бойко Борисов направи изявление пред медиите, в което съобщи че, както в комплекса, така и в неговите околности, ситуацията е спокойна. Премиерът добави, че се провеждат и акции на ДАНС и НАП, които имат за цел установяването на реда. Относно участниците в стрелбата Борисов каза, че „ще им излезе солено“.  Като цялостно изявление по случая той каза: „Няма да жертваме милионите туристи или милиардите, които очаква българският туризъм от приходи за сметка на няколко главанака. Тотална репресия ще има върху тях, и то законна, вървят данъчни, ДАНС, полиция, и така, през ден, през два, докато се научат да не ползват фалшив софтуер и да отчитат едни печалби, а всъщност да има други, дискотеките да са пълни„.

Бойко БорисовПремиерът също изрази своята гледна точка относно престрелката, като я представи като махленска свада. Паралелно с това изтъкна и основната грешка на медиите в страната – да отразяват всичко по случая. Според Борисов, това действие е в ущърб на туризма през активния летен сезон, който предстои.

Припомняме, че миналата седмица имаше престрелка в Слънчев бряг, при която пострадаха Димитър Желязков – Очите и един от неговите бодигардове, а другият от телохранителите му бе убит. Бургаският престъпен бос е тежко ранен в коремната област и краката. По първоначални данни Митьо Очите беше с опасност за живота, поради загубата на голямо количество кръв. Благодарение на бързите действия на органите на реда всичките осем участници в престрелката бяха задържани още два дни по-късно.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …