Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Тежък жребий за Григор на Уимбълдън

Тежък жребий за Григор на Уимбълдън

Привидно лесно начало за първата ни ракета предвижда тегленият жребий за тазгодишното издание на Уимбълдън.

Първият мач на Григор ще е срещу квалификант.

Копил, Павлашек, Фратанджело, Албот, Нишиока, Роже-Васлен, Лацко, Хачанов, Бемелманс, Сейвил и Медведев са възможните противници.

Ако преодолее първия си съперник, което не е толкова сигурно след поредицата от загуби напоследък, задачата пред хасковлията значително се усложнява.

Още във втория кръг го очаква традиционно неудобният Жил Симон или Янко Типсаревич, който пък го победи на старта на турнира в „Куинс”. В третия кръг Григор има възможност да играе срещу добрия си познат Гаел Монфис, а в сферата на фантазиите е евентуалният осминафинал срещу седемкратния шампион Роджър Федерер.

И двамата са в горната половина на схемата, където водач е Световният Номер 1 Новак Джокович. Той започва защитата на титлата си срещу Джеймс Уорд от Великобритания. Напред в турнира пътят му минава през Адриан Манарино, Сам Куери и Давид Ферер, четвъртфинал срещу Милош Раонич и полуфинал срещу Федерер.

Номер 2 в схемата Анди Мъри стартира срещу Лиъм Броуди от Великобритания. На осминафинал ще срещне евентуално Ник Кирьос, а в тази четвърт са още Фелисиано Лопес, Дъстин Браун и Радек Щепанек, когото Мъри се наложи да обръща от 0–2 сета на „Ролан Гарос”. Евентуален съперник за четвъртфинала на Мъри ще бъде или Ришар Гаске, или Джо-Вилфрид Цонга.

Програмата на Роджър Федерер предвижда първи мач срещу Гуидо Пея, следва двубой с Рикардас Беранкис или квалификант. До четвъртфинала пътят му минава през Александър Долгополов или Жил Симон и там ще се изправи срещу Кей Нишикори.

Григор Димитров
Григор Димитров, Източник: Wikimedia

В третата четвърт са Стан Вавринка и Доминик Тийм, който ще стартира срещу победилия го на полуфинала в Хале Флориан Майер. Вавринка има амбиция да се представи добре и на тревата на Уимбълдън, а задачата му в това начинание започва срещу Тейлър Фриц, във втория кръг евентуален съперник ще му е Хуан Мартин дел Потро, който започва турнира с мач срещу Стефан Робер. В тази четвърт е още Томаш Бердих, който може да играе срещу Тийм на четвъртфинал, ако и двамата стигнат до тази фаза. Интересен двубой от първия кръг е още сблъсъкът между Бърнард Томич и Фернандо Вердаско, които са непредсказуеми и могат да поднесат изненада на някого от фаворитите.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …