Валутни курсове за 20.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Общество / Събирани с години 4000 лева дари пенсионер на болни деца

Събирани с години 4000 лева дари пенсионер на болни деца

Целите си спестявания за лечението на болни деца дари пенсионер от Вършец.

4000 лева събирал дълги години 71-годишният Георги Георгиев, но разбрал, че друг има по-голяма нужда от тях. Той изповядва философията да дава на хората, каквото може, защото природата ще даде на него. Парите за него може да са само хартийки, но за четирите деца от Монтана, на които той ги дарил, те означават много.

След тежка операция на тазобедрените стави преди месец, едно от децата, Петър, прохожда отново

Майка му споделя, че три месеца е било приковано на легло. С дарената от пенсионера сума детето ще посещава рехабилитационни процедури, които ще му помогнат да се възстанови пълноценно след операцията.

Евро
Източник: Pixabay

В това време дядо Георги се грижи за двора и цветната си градина и не усеща липсата на спестяванията си. Работил е в строителството и е бил електротехник, през 2009-а започва да заделя и оттогава е събрал белите пари за черни дни. 37 години е работил в Оздравителния икономически техникум във Вършец, но е помагал на роднини и приятели в ремонтните работи по домовете им. Научил е занаята от баща си – умее да зида, да маже, работи с дърво и с камък, защото с каквото се захванел татко му, го е правел за радост на окото. Дядо Георги се надява „златните му ръце” да преминат в дар на децата и внуците му. Отгледал е двете си дъщери почти сам, защото съпругата му рано починала, а и двамата му братя споделили нейната участ.

Пенсионерът не е живял охолно, но никога това не му е била целта

Веднъж само е излизал в чужбина – спомня си пътуването до бившата Югославия. Там му харесало, но в дома е най-добре, близките в родния Вършец и красивата природа на Балкана му се отразяват най-благотворно. Постоянно се занимава с нещо, за да остави следа след себе си. Несгодите в живота го карат няколко пъти да посети баба Ванга. Споделя впечатленията си от нея с вълнение. Била мъдра жена и каквото му предрекла, всичко се изпълнило. Движещата му сила, която осмисля деня и действията му, е запомнил от нея: „Дай на хората, каквото можеш, каквото на теб ти трябва, природата ще ти даде”, с усмивка споделя пенсионерът.

Виж също

Източник: Wikipedia

2577 данъчни проверки за месец по Черноморието

До два пъти се увеличават оборотите на дискотеки по Северното Черноморие, след като са поставени …