Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / „Да станете добри като Бербатов!” е пожеланието към шампионите на „Данониада“

„Да станете добри като Бербатов!” е пожеланието към шампионите на „Данониада“

За 19 път се проведе „Данониада“. Шампионите за 2016 годива – „Ботев“ (Пд) бяха наградени от голямата звезда на българския футбол – Димитър Бербатов. Следващата спирка на отбора е Франция. През октомври малките надежди на родния футбол ще играят на детското световно първенство – международната купа „Данон“ мачовете, за която ще се играят през октомври на „Стад дьо Франс“ в Париж. Това е и стадионът, на който ще се отрие Евро 2016, както и на него ще се играе финалът му на 10 юли.

В духа на Европейското, който вече витае около нас Бербатон каза: “Ще стискам палци за Англия. Не че са ми големият фаворит, но стискам палци за тях и се надявам да се получат хубави мачове.”.

Българският футболист награди с приза феърплей Георги Лазаров от „Ботев“, най-добрия вратар – Милена Караколева от СОУ „Никола Вапцаров“ (Петрич) и децата набор 2005 от „Черноморец“ (Бургас). “Винаги е хубаво около децата, защото изваждат детското в мен. А и фондация “Димитър Бербатов” е дългогодишен партньор на турнира”, каза Бербатов.

Финалното дерби се водеше между „Ботев“ и СОУ „Никола Вапцаров“, чийто резултат донесе победа за „канарчетата“. За 2015 година „Ботев“ спечели турнира, и стана десети в света на международното в Маракеш.

Димитър БербатовТази година по надолу в класацията останаха СОУ „Климент Охридски“ (Пловдив) на трето място, четвърти са набор 2004 на „Черноморец“ (Бургас), следвани от „Аристон“ (Русе), „Левски“, набор 2005 на „Черноморец“ и „Спартак“ (Плевен). “Честито на победителите. Но другите – не бива да сте тъжни, нали? Все пак бъдещето е пред вас. Тренирайте здраво, слушайте родители и треньори. И един ден някой ще бъде на моето място”, каза пред децата Бербатов.

След церемонията по награждаването родната футболна звезда раздаде автографи и си направи снимки със своите почитатели. Сред желаещите фенове на футболиста бе и българче, живеещо в Аляска, което се възползва от престоя си в България, за да се срещне с идола.

Награждаването на „Успелите деца на България“ на фондация „Димитър Бербатов“ ще бъдат връчени днес, 10 юни.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …