Валутни курсове за 28.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Северна Америка / Обама иска Бърни Сандърс да се оттегли от президентските избори

Обама иска Бърни Сандърс да се оттегли от президентските избори

Американският президент Барак Обама, не скри своите надежди, че кандидата на Демократическата партия Бърни Сандърс ще се откаже от президентските избори. „Аз мисля, че Бърни Сандърс вложи огромно количество енергия и допринесе с нови идеи. Той даде тласък на партията. Смятам, че това направи Хилъри по-силен кандидат“, заявява Обама пред цяла Америка.  „Надявам се, че в близките няколко седмици този въпрос ще бъде решен“, добавя президентът.

Бърни СандърсОчаква се да се осъществи среща между Барак Обама и Бърни Сандърс в Белия дом, на която президента лично да помоли кандидата на демократите да напусне надпреварата. Това се прави с цел партията да има възможността да съсредоточи възможностите си в борбата с Доналд Тръмп от републиканците.

По-рано тази седмица Хилъри Клинтън победи в четири от шест щата, в които имаше предварителни избори. Тя се обяви за партиен победител и така остана пред Сандърс. Той отказа да се примири с поражението си и обеща борбата да продължи до юли, когато ще се проведе конференция на партията и ще бъде обявена официалната президентска кандидатура.

Виж също

Виза Канада

Надцакването с визи между Европа, САЩ и Канада продължава

Натиск върху Европейската комисия да вземе до 12 юли становище по отношение на безвизовото пътуване …