Валутни курсове за 26.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Общество / Отпускат средства са за новородено и то при завършено средно

Отпускат средства са за новородено и то при завършено средно

Истината за Стара Загора“ е група, която се опитва да се справи е проблеми от най-различно естество засягащи община Стара Загора. Този път двама члена на организацията предлагат майката на всяко първо родено или осиновено дете да получава еднократно подпомагане от 500 лева. Това далеч не е единственото условие, което трябва да бъде изпълнено. Другият критерий задължително родителят да притежава диплома за средно образование. В случай, че майката е завършила висше образование ще бъде отнесена към друг параграф за стимулиране. Еднократната финансова помощ ще бъде увеличена със 150 лева. Така висшистките-майки ще получават 650 лева. При положение, че се появи второ и трето дете, респективно сумата ще е 600/750 и 700/850 лв.

Майка с бебеВносителите разкриха още някой основни рамки, според които ще се отпускат парите. Родителите трябва да отговарят на следните условия:

Не трябва да имат каквито и да е задължения към общинската хазна

Да са постоянни жители на общината т.е. да имат постоянен адрес на територията на община Стара Загора

Трето и много важно условие е възрастта на осиновените деца да не надхвърля 10 години.

Миналата година община Стара Загора излезе със статистика, която гласи, че за изминалата 2015 г. на територията на общината са се родили 1488 деца. Това автоматично значи, че за идеята за изплащане на финансовия стимул ще бъдат нужни средногодишно около 420 000 лева или до 35 000 лева месечно.

И не на последно място от „Истина за Стара Загора“ уточниха, че родителите, които все още не са завършили средно или въобще не притежават такова образование, не влизат въобще в графата за разглеждане.

Все още не е ясно дали тази идея ще бъде одобрена или не. Това ще разберем утре – на заседание на старозагорския парламент ще разберем дали майките ще бъдат финансово поощрени.

Виж също

Източник: Wikipedia

2577 данъчни проверки за месец по Черноморието

До два пъти се увеличават оборотите на дискотеки по Северното Черноморие, след като са поставени …