Валутни курсове за 29.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Реал Мадрид за 11-ти път грабна купата на Шампионска лига

Реал Мадрид за 11-ти път грабна купата на Шампионска лига

За 11 пореден път испанския тим Реал Мадрид спечели Шампионска лига. Финалното дерби се проведе между шампионите и Атлетико Мадрид, а победата дойде след изпълнение на дузпи.

През първото полувреме Реал вкара само един гол, който беше изпълнен в 15-ата минута от Серхио Рамос. След почивката в 79-ата минута Караско изравни резултата на 1:1.

Дербито бе оспорвано и се стигна до продължение, което също не беше достатъчно за решаване на мача. По време на изпълняването на дузпите Кристиано Роналдо бе зашеметителен, вкарвайки четвъртия гола във вратата на Атлетико и донасяйки крайния резултата от 5:3.

След победата Реал Мадрид отпразнува своят триумф. „Белият балет“ показа трофея на своите фенове на стадиона „Сантиаго Бернабеу“. Празненствата почнаха от визита при кмета на Мадрид Мануела Кармен, на която тима подари своя клубна фланелка с автографи от всички футболисти.  На площада пред кметството отбора показа купата на Шампионска лига, която за пореден път е в тях.

Кристияно РоналдоСпоред президента Флорентино Перес, това няма да бъде и последният трофей на Реал, като се закани другата година отборът пак да бъде шампион. Перес посвети купата на убитите от терористи фенове на „белия балет“ в Ирак.

След празненствата в града, партито продължи на „Бернабеу“ , където трибуните бяха изпълнени от над 80 000 фенове на Реал Мадрид. Носейки на врата си шалчета с надпис „Хала Мадрид и нищо друго!„, играчите излизаха един по един на терена под шумните овации на феновете си . Грандиозният финал също не закъсня, след вдигането на купата, небето над стадиона се озари от невероятни фойерверки.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …