Валутни курсове за 01.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Първото нулево реми на Евро 2016, прати Украйна вкъщи, а Англия победи в Британското дерби

Първото нулево реми на Евро 2016, прати Украйна вкъщи, а Англия победи в Британското дерби

Очакваното с голям интерес дерби между световния шампион Германия и бойкия отбор на Полша завърши без победител – 0:0. На „Стад дьо Франс” трябваше да се даде насока на по-нататъшната борба в група „С”, но с равенството двата отбора до голяма степен си осигуриха участието в 1/8 финалите.

С по 4 точки от двата мача те ще очакват по-спокойно развръзката в групата

Първата опасност беше пред вратата на поляците. Марио Гьотце засече с глава центриране от Юлиан Дракслер, но топката мина над вратата. Нова атака на германците завърши с удар на Хектор, но неуспешен. Поляците отвърнаха с атака на Левандовски, който опита да подаде на Милик, но Боатенг се намеси решително. В 16-та минута Кроос стреля, но неточно. Удар на Левандовски в 21-та минута бе блокиран. В 38-та Мюлер отправи удар, но флагът за засада изпревари отклонилата се от гредата топка.

ГерманияВторото полувреме можеше да започне с „гол от съблекалнята”, след като Милик се размина с центрирана от Гросицки топка в наказателното поле. Секунди по-късно събитията се пренесоха пред Фабиански, който трябваше да отбие удар на Гьотце. В 58-та минута Милик стреля от пряк свободен удар, но топката мина близо до гредата. Кроос в 65-та минута опита далечен, но неточен удар. В 68-та Милик пропиля отлична възможност след контраатака, но не можа да уцели топката. Германия отговори с удар на Йозил, спасен от Фабиански. Отборите търсеха победата до края, но не успяха да си отбележат гол и така мачът завърши при нулево равенство.

Украйна е първият отпаднал тим от Евро 2016

Нулевото равенство между Германия и Полша прати украинците вкъщи, защото загубиха от Северна Ирландия с 0:2 и нямат шансове да продължат напред заради нулевия си точков актив. Головете паднаха през второто полувреме. Най-напред в 49-та минута МакОули откри, а в даденото от съдията продължение МакГин оформи крайния резултат. Със спечелените три точки съставът на Северна Ирландия запазва шансове за класиране и ще играе дръзновено в третия си мач от групата.

Англия победи Уелс с гол в добавеното време

и взе „Битката за Британия” с 2:1. „Трите лъва” оглавиха класирането в група „В” с 4 точки. Успехът не дойде никак лесно, защото Гарет Бейл откри в 42-та минуа от пряк свободен удар, но Варди изравни в 56-та. Преди дни щастието обърна гръб на англичаните, защото инкасираха изравнителен гол от Русия в добавеното време, но сега бяха компенсирани от съдбата и Даниел Стъридж донесе победата с гол в 91-та минута. Англия има нужда само от точка в последния мач, за да си осигури място на осминафинала. Уелс е на второ място в групата с три точки, колкото е и активът на Словакия.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …