Валутни курсове за 01.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Наука / Първата Библия на „емоджи език“

Първата Библия на „емоджи език“

Съвсем нов прочит на Библията, без текстоизменяне предлагат от Apple

Не е тайна, че децата на XXI-ви век са „деца на новото време“. Това е основната причина, поради която от американска компания решиха да пуснат на пазара един наистина нов и интересен прочит на Светото писание.

Както знаем Библията сама по себе си е една от най-сложните книги, но въпреки това с този нов подход и помощта на „емоджи“ символите, се очаква едно ново приобщаване на младите хора към най-известният религиозен текст на света.

Дигиталният текст носи заглавието „Bible Emoji:Scripture 4 Millenials“, а от Apple смятат, че е написан на един по-достъпен и разбираем език за младото поколение. Освен това компанията е разработила и допълнителна електронна книга, която дава възможност на аудиторията от потребители да конвертират желания от тях текст до съответните емоджита.

Съвсем нов прочит на Библията, без текстоизменяне предлагат от Apple  Не е тайна, че децата на XXI-ви век са „деца на новото време“. Това е основната причина, поради която от американска компания решиха да пуснат на пазара един наистина нов и интересен прочит на Светото писание.   Както знаем Библията сама по себе си е една от най-сложните книги, но въпреки това с този нов подход и помощта на „емоджи“ символите, се очаква едно ново приобщаване на младите хора към най-известният религиозен текст на света.   Дигиталният текст носи заглавието "Bible Emoji:Scripture 4 Millenials", а от Apple смятат, че е написан на един по-достъпен и разбираем език за младото поколение. Освен това компанията е разработила и допълнителна електронна книга, която дава възможност на аудиторията от потребители да конвертират желания от тях текст до съответните емоджита.   Зараждането на идеята за този формат на Светото писание се е зародила в социалните мрежи. Символичната цена Библията е 2,99 долара, но дали ще се наложи само времето ще покаже.   Понятието „емоджи“ или още т.н. емотикони (на японски език 絵文字) са усмивки, използвани в електронни съобщения и уеб страници. Освен лица емотиконите могат да бъдат животни, сгради, места. Развитието им започва в края на 90-те години на XX-ти век в Япония. Зараждането на идеята за този формат на Светото писание се е зародила в социалните мрежи. Символичната цена Библията е 2,99 долара, но дали ще се наложи само времето ще покаже.

Понятието „емоджи“ или още т.н. емотикони (на японски език 絵文字) са усмивки, използвани в електронни съобщения и уеб страници. Освен лица емотиконите могат да бъдат животни, сгради, места. Развитието им започва в края на 90-те години на XX-ти век в Япония.

Виж също

iNext

BMW в партньорство с Intel и Mobileye пускат нова супер кола робот

BMW, Intel и Mobileye подписаха споразумение за разработването на автономна кола. Нейното наименование ще бъде iNext. …