Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Жестоко наказание за Мария Шарапова – аут от тениса за две години

Жестоко наказание за Мария Шарапова – аут от тениса за две години

Мария Шарапова ще бъде вън от професионалния тенис  близо година и половина. Това реши Световната антидопингова асоциация, след като внимателно разгледа всички факти от около положителната допинг проба на  Руската тенис звезда.

Тъй като бившата половинка на Григор Димитров беше със спрени права от края на месец януари тази година, то този период ще бъде приспаднат от наказанието й и тя ще може да се завърне отново на корта в началото на 2018та година.

Със сигурност носителката на пет трофея от турнирите за Големия шлем няма да остави нещата така и ще обжалва решението на тенис федерацията. Рускинята вече се обърна към своите почитатели през социалните мрежи и заяви, твърдото си намерение да се бори до край.

В обръщението си Мария Шарапова акцентира върху това, че трибуналът се е съгласил с нейната позиция, че употребата на меладоний от нейна страна е била неумишлена. Мария Шарапова, допинг, наказание, меладонийОт ITF са настоявали за дори по-строга санкция, тъй като федерацията смята, че тенис звездата е била напълно наясно с приеманото вещество. По тази причина те са настоявали за дори по сурово наказание от четири години.

Шарапова смята, че двете години извън тениса са прекалено строго наказание за неумишлено провинение и се зарича да обжалва същото веднага пред Спортния арбитражен съд. Редно е да споменем, че очакванията на спортната общественост бяха за действително по-леко наказание на рускинята.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …