Валутни курсове за 26.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Кой уби Веселина?

Кой уби Веселина?

Все още няма задържани по случая на 19-годшната Веселина Тодорова от Габрово. В събота момичето падна от седмия етаж на жилищната сграда, в която се намира дома и. От полицията разследват две версии за смъртта на Веселина – убийство и самоубийство.  „Все още не сме отхвърлили напълно възможността, тя сама да е скочила“, коментираха от ОДМВР – Габрово. От прокуратурата пък заявиха, че по случая се води досъдебно производство съобразно член 115 от НК за предумишлено убийство. Така мистерията около трагичната смърт на габровката остава неразгадана.

Пред Нова ТВ, родители и близки на Веселина, казаха че няма никакво съмнение, че тя е убита. От думите на майка и Магдалена Тодорова, двете са били много близки и всичко си споделяли, с изключение на фаталния ден, за който майката поясни „за първи път не знаех къде е дъщеря ми, тя споделяше всичко с мен. Не знам защо от полицията все още не ме викат на разпит. Тя е била дрогирана, сложили са й нещо в чашата. Гордееше се с това, че никога не е пробвала наркотици“.

Шум в картината

Веселина ТодороваВ събота през нощта Веселина се прибрала от нощна смяна около 2 часа през нощта. По думите на майка и, тя е решила да отиде в дискотека „Алегро“ (намираща се на около 10-15 минути с автомобил от дома на момичето), за да търси своя изгубен телефон. След дискотеката, Веселина е посетила градския Текила бар, където се е запознала с Велизар Василев, едно от споменатите лица в предсмъртните и СМС-и, а другото е на приятелката му Лора. Велизар разказа пред Нова ТВ, че с момичето се познава от вечерта преди смъртта и. Той заяви, че тя е имала проблем, с мъж който и досажда и го е помолила за помощ. Велизар я е поканил на тяхната маса, където Веселина се напила, от нощното заведение потвърждават, че тя е изпила 4 уискита,  а след това и дрогирала, което пък е потвърдено от токсикологичния анализ на кръвта и. Велизар добави, че след като Веселина се е напила, му е признала че е била изнасилена. В периода, от когато момичето е напуснало барът до момента на нейната смърт, никой не знае нищо за нея.

Разследването

Веселина е намерена в критично състояние на 4 юни, събота, около обяд. Тя е открита по бельо пред сградата, в която е живяла заедно с родителите си. До момичето са намерени стол, нож и клонка от цвете, намиращо се на терасата на апартамента. В 13:10 в полицията в Габрово получават сигнал, че пред жилищен блок на улица „Свещовска“ (покрайнините на града) е намерено лице в безпомощно състояние и с опасност за живота. На мястото са изпратени полицейски и медицински екипи, които транспортират все още живата Веселина до МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Въпреки оказаната спешна помощ, момичето издъхнало в болницата. Пред блока и в дома и, от полицията са иззели всички доказателства. Според наблюдаващия прокурор Людмила Рачева, изпратените СМС-и от телефона на момичето са важни. Освен това се преглеждат и видеозаписите от камерите за наблюдение, които са разположени в централната част на града, от където се предполага че Веселина е минала. Следи в апартамента за насилствено влиза – няма, както и данни за хора които са били в него, когато момичето е полетяло към междублоковото пространство.  Но кой е виновен за смъртта на Веселина все още не е изяснено.

За близките и роднините

Комшиите на покойното момиче не могат да повярват на изнесената в медиите информация, че тя е употребявала наркотици. Живеещи в блока разказват, че тя е била лъчезарна, приветлива и уважителна. Освен това Веселина е тренирала карате. Била и работлива, в местно заведение работела като сервитьорка, но планирала да търси сезонна работа на морето, а след това есента да започне обучението си в Свищов. „Тя не е наркоманка. И не се е самоубила. Била е в пълно съзнание. Оправила си е леглото, нагласила си е хавлийките. И се е обадила на човек да я събуди, за да отиде на работа”, казва майка и. Но къде се крие истината? В думите на най-близките и или в тези, на 23-годишния Велизар Василев, познат на полицията в града.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …