Валутни курсове за 03.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Лайфстайл / Празници без фойерверки ?

Празници без фойерверки ?

Небезизвестен е фактът, че по празниците домашните животни се плашат до смърт от шума на фойерверките, обагрящи небето.

Дори и краткотраен, този  момент не води до нищо добро, твърдят от Организацията за защита на животните в Обединеното Кралство.

Всички тези фойерверки и в частност шума, който издават, рефлектира ужасно върху животинките – причинява им огромен стрес.

Основните дебати, които ще бъдат разисквани в британския парламент са за ограничаването на фойерверките до минимален брой празници. Регламентирано е те да започнат 6 юни.

ФойерверкиВ Обединеното Кралство 104 хиляди души подписаха петиция в подкрепена на Организацията за защита на животните.

През последните пет години са получени 1482 сигнала за избягали от домовете си животни. Според тях прекалената суматоха, коята създават фойерверките, предизвика у домашните любимци ги подтиква да бягат панически и се стига до напускане на обитанията им.

Джули Дорн – инициаторката на петицията споделя, че трябва да се постигне абсолютния баланс между правата на стопаните на домашни животни и развлеченията на гражданите.

Привържениците на прошението изискват от парламента да регламентира използването на фойерверки само в два случая – за Нощта на огньовете /Нощта на Гай Фолкс/ и за Нова година и.

Според Дорн контролът върху фойерверките отдавна е изгубен. Ситуацията ескалира особено през есенния и зимния сезон когато пиршествата се проточват със седмици.

Виж също

Източник: Pixabay

Често ли изтървате във вода смартфона си? Ето как да го „спасите“

Забравете за купата, напълнена с ориз и приветствайте пясъчната котешка тоалетна Тенденцията хората случайно да …