Валутни курсове за 06.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Още двама души обвинени в опит за убийство на Димитър Желязков

Още двама души обвинени в опит за убийство на Димитър Желязков

Главният прокурор Сотир Цацаров каза на пресконференция, че престрелката в Слънчев бряг миналата седмица е в резултат от спор за територия, източник на солидни доходи от престъпна дейност.

Сотир Цацаров
Източник: Flickr, Foreign and Commonwealth Office

Досега инцидентът бе определян като битов – спор за паркомясто.
На още двама души са повдигнати обвинения в опит за убийство на Димитър Желязков – Георги Иванчев от Дупница и Радослав Веселинов Димитров от Плевен. Заловени са снощи. Произвели са изстрели срещу Желязков и са го уцелили.

Към този момент обвиняемите стават трима със задържания след престрелката на 8 юни  Тодор Славов. Той е обвинен в убийството на охранителя на Очите – Александър Александров.

Славов заяви, че ще обжалва наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража”. Иванчев и Димитров са от групата на криминално проявения Божидар Кузманов.

Пистолетът, с който Георги Иванчев е стрелял, е Макаров със заличени номера

Произвел е три изстрела по посока на Димитър Желязков. Куршумите са попаднали в гърдите и коремната област. Други три изстрела срещу Митьо Очите е произвел и Радослав Димитров. Попаденията са в раменете, белия дроб и десния долен крайник.

Задържани от групата на Желязков към момента няма.
Разследващият полицай от Районното полицейско управление в Слънчев бряг Иван Христов е в болнични и не е задържан, отговори главният прокурор на въпрос дали споменатият служител е имал контакти с подземния бос.

Прокурори от София са проверили работата на Иван Христов и е взето решение щатът му в РПУ – Слънчев бряг да бъде закрит със заповед от директора на ОД на МВР – Бургас, комисар Калоян Калоянов, а полицейският служител Иван Христов да бъде преместен на работа в Бургас, но с това мерките няма да се изчерпят, допълни Сотир Цацаров. Обобщението на работата по случая със стрелбата в Слънчев бряг показва, че са разпитани 84 свидетели, извършени са 8 обиска, 7 претърсвания и изземвания, назначени са 37 експертизи, 6 от които вече са изготвени.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …