Валутни курсове за 04.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Наука / Отвлечените от извънземни общували с тях телепатично

Отвлечените от извънземни общували с тях телепатично

Тема спорна, отпреди повече от половин век, почти колкото и самото им съществуване, е въпросът за отвличането от извънземни.

Мнозинството от учените, макар и с половин уста, опровергават подобни случаи, въпреки убедителните факти от, на пръв поглед стабилни психически, лица, съобщили за това. Има две възможности – тези хора или наистина да се преживели нещо подобно, или да приемат въображението си за реално случило се, защото са подлагани на детектор на лъжата и са издържали теста.

ТелепатияОтвлечените твърдят, че са станали жертва на медицински експеримент и наистина, по тялото им са откривани малки физически белези от някаква интервенция. Всички потвърждават за общуване по телепатичен път, тоест разговор с извънземните не е осъществяван, а диалогът е ставал чрез мисловни послания. В повечето случаи хората наистина са се водели за изчезнали в периода, за който твърдят, че се били отвлечени. След завръщането им има случаи на подобрение в здравето, но повечето са с признаци на повишено безпокойство или други психически смущения.

Нямат и спомен за отвличането

Първоначалните им оплаквания са от повтарящи се сънища и зачестили състояния на тревога, които ги карат да потърсят медицинска помощ. След хипноза или сеанс с психотерапевт си възвръщат част от спомените, но им остава чувството на безпомощност и размиване на реалността.

Науката неохотно споменава за тези проблеми и не желае да се занимава открито с тях, за да не бъде обвинена в несериозност, но има учени, които изследват процесите и говорят открито за тях. Проф. Джон Мак, психиатър от Харвард, е един от смелите, който приема, че има и други реалности, с които трябва да се съобразим, за да коментираме и осъзнаем подобни случаи. Той аргументира и защитава историите на потърпевшите и казва, че те са последователни и искрени в разказите си.

Мак потвърждава, че съществуват автентични снимки и видео на НЛО, които не са монтаж, и са заснети по време, за което похитените твърдят, че са били отвлечени. Специалистите дефинират няколко причини за отвличанията – да се изследва човешката раса, да се подобри или измени човешкият ген, да се изследва възможността на хората да пътуват в космоса или в други измерения.

Виж също

iNext

BMW в партньорство с Intel и Mobileye пускат нова супер кола робот

BMW, Intel и Mobileye подписаха споразумение за разработването на автономна кола. Нейното наименование ще бъде iNext. …