Валутни курсове за 04.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Насилват непълнолетни на фестивал в Берлин

Насилват непълнолетни на фестивал в Берлин

Нова драма със сексуално насилие се разрази на тазгодишния Карнавал на културите в Берлин.

Най-малко осем са потърпевшите този път. Полицията е арестувала 8 от заподозрените 10 суши в отговор на острата реакция на обществото.

Чувствителността на германците е засилена на тази тема, след като множество жени бяха атакувани на Бъдни вечер в Кьолн.

Властите изнесоха подробности, според които първият от инцидентите е станал с две момичета на 14 и 17 години, които са се забавлявали с танци на фестивала, когато до тях се приближила група мъже и им отправила явни сексуални намеци, прераснали в откровено насилие.

27-годишен мъж видял, че това се извършва против волята на момичетата и те нямат възможност да се защитят.

Карнавал - БерлинСигнализирал на органите на реда и по този начин предотвратил гаврата. Двама от задържаните са с турски паспорти, а за третия няма информация, сочат данните на полицията. Другите заподозрени са тунизийци, мароканци, либиец и алжирец – всичките германски граждани, но от чужд етнически произход. Нямали нищо общо с мигрантите.

Говорителят на полицията Томас Нойендорф уточни това, тъй като „искахме да предотвратим широко разпространените в социалните медии слухове, че сред извършителите има бежанци. Трябва да е ясно, че заподозрените са израснали в Берлин”.

Общо 8 са жените, подали оплакване срещу насилниците си по време на фестивала, защото „са били докосвани по различни части на тялото от извършителите”, се казва в информация на „Дойче веле”.

Тази масовост върна спомените към края на миналата година, когато подобни сцени бяха често срещано явление. Част от задържаните мъже имат богато досие и са известни на полицията, а това не им е първото арестуване.

Всички, станали жертва на сексуално насилие, да подадат сигнал, за да бъдат взети мерки, а насилниците – задържани, отправи призив министърът на вътрешните работи Франк Хенкел.

Карнавал на Културите в БерлинИма и друга, малко по-различна гледна точка върху феномена „сексуално насилие”. Посегателството няма за цел унижение на жертвата, а отвличане на вниманието й. Явлението се нарича „групово джебчийство”.

В повечето случаи се извършва от група млади мъже, чужденци, наричани танцувачи. Те заобикалят жертвата и се стремят да я паникьосат, като танцуват около нея и така по-лесно я ограбват. Мъжете в Германия не са склонни да вярват на това обяснение и придават на деянието по-друга, емоционална и религиозна натовареност.

Виж също

Пол Погба

Погба: Винаги са ме тренирали амбициозни хора

Погба разкрива слабите си места   Пол Лабиле Погба е френски полузащитник от гвинейски произход. …