Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Надал пропуска „Уимбълдън“

Надал пропуска „Уимбълдън“

Носителят на 14 титли от Големия Шлем, Световният Номер 4 и бивш водач в ранглистата Рафаел Надал обяви официално, че няма да участва в тазгодишното издание на най-известния турнир по тенис в света.

Испанският левичар получи травма на китката, която го извади от строя преди мача му от третия кръг в любимия му „Ролан Гарос”, от който притежава рекордните 9 титли.

След края на турнира в Париж Надал обяви, че ще пропусне надпреварата на трева в „Куинс клъб”, а чрез изявление в социалната мрежа информира феновете си и за тежкото решение да не участва на „Уимбълдън”, където е шампион през 2008-а и 2010-а г.

Рафаел НадалВ съобщението се казва, че след консултация с лекарите и в резултат на изследванията, на които се е подложил, е станало ясно, че участието му на „свещената трева” през тази година е невъзможно, заради възстановяването от контузията , получена на „Ролан Гарос”, което изисква повече време. Надал отказва участие и за демонстративен турнир, планиран по-отрано в календара му. В края Матадора от Манакор изказва благодарност на верните си привърженици и признава, че съобщенията им значат много за него. В миналогодишното издание на турнира Надал отпадна във втория кръг от Дъстин Браун, а след по-дългата почивка феновете му се надяват да си почине и да е готов за Олимпийския турнир в Рио де Жанейро.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …