Валутни курсове за 26.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Политика / Корнелия Нинова е на конгрес на „Единна Русия”

Корнелия Нинова е на конгрес на „Единна Русия”

Председателят на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова е на посещение в Москва, където е гост на 15-я конгрес на управляващата партия на Владимир Путин „Единна Русия”.

На форума Нинова е заявила, че партията е категорично против инициативата, заявена от Румъния, за включването на България в регионални военни формирувания в Черно море.

За незабавна отмяна на международните санкции срещу Русия настояват социалистите

Корнелия Нинова проведе среща с председателя на Държавната дума Сергей Наришкин, с когото са обсъдили наложените санкции на Русия, а социалистката и пред него е потвърдила позицията на партията по този въпрос, както и за отмяна на списъка със забранени лица от Руската федерация, които не могат да пътуват на територията на Европейския съюз. Нинова е обобщила, че санкциите са нанесли вреди на икономиката, селското стопанство и туризма ни и тя настоява за отмяната им.

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова, Източник: bsp.bg

Кредото на социалистите е за развитие на добросъседски отношения , а не на конфронтация и политики, които водят до разделение и противопоставяне и ни вкарват в познатия сценарий на надпревара във въоръжаването.

Състоя се и среща между председателя на БСП и председателя на Висшия съвет на „Единна Русия” Борис Гризлов. Сътрудничеството и партньорството между двете партии е регламентирано от подписан през 2003 г. протокол. Обсъдени бяха възможностите за разширяване на отношенията между двете партии, развитие на контактите между ръководствата им и напредък в политическите отношения и икономическите връзки между двете страни.

Виж също

Източник: Pixabay

Проектът АЕЦ „Белене” е пагубен за България, според Валери Симеонов

Излезлият напоследък отново на дневен ред проект за АЕЦ „Белене” предизвика коментара на съпредседателя на …