Валутни курсове за 02.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Наука / Иновативна технология за производство на водка въведена у нас

Иновативна технология за производство на водка въведена у нас

Руски патент за пречистване на водка с платина е въведен от началото на годината у нас. Тази технология постига съвършено качество на продукта, а не са много марките в световен мащаб, които я използват.

Този метод е бъдещето за производството на водка в света и е най-съвременната технология, позната до момента, чрез която се обработва и пречиства алкохолът. Разликата с познатата досега сребърна филтрация е вградената платина, вместо сребро, в активните центрове на въглена.

Платината има качество на един от най-силните катализатори в химичните процеси, а вложена в технологията за производство на водка, ускорява многократно процеса на контакт между активния въглен и силния алкохол.

Готовата напитка преминава през платината, а сертифициран технологичен екип следи процесите като поток, скорост и контакт и така се гарантира най-високо качество на крайния продукт. Професионален дегустационен анализ на химичния състав на компонентите в специална лаборатория коригира качеството на водката в реално време.

Получената напитка е със съвършена пивкост и гарантира приятни и безпроблемни емоции

От първостепенно значение за водката е възприятието й от рецепторите на устата в момента на консумацията, а вече на втори план е очакването как ще се чувстваме на сутринта.

Дестилиране водкаКонсултантът с дългогодишен опит и стаж при топпроизводители на водка Стив Райт споделя, че едва в последно време хората обръщат внимание на текстурата на водката и допълва, че водката, пречистена с платина, има много по-богата и мека текстура и опитните познавачи могат да я отличат от обикновената.

Инвестицията е значителна, но оправдана и марки, които държат на качеството и са разпространени в световен мащаб, ще започнат да използват новия метод. Въпреки сериозния интерес към той ще бъде приложен първо в българското производство, а след ексклузивната световна премиера в Кан през есента други водещи марки ще се възползват от технологията.

Виж също

iNext

BMW в партньорство с Intel и Mobileye пускат нова супер кола робот

BMW, Intel и Mobileye подписаха споразумение за разработването на автономна кола. Нейното наименование ще бъде iNext. …