Валутни курсове за 28.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Наука / Дойде ли ерата на изкуствения интелект?

Дойде ли ерата на изкуствения интелект?

Вече не е невъзможно роботите да станат получовеци

Всички знаем, че водещи сред разработките на компютърните технологии са американският и японският народ.

Илон МъскЍлон Рийв Мъск е канадско-американски инженер, изобретател. Освен това той е изпълнителен директор на „Тесла мотърс“ и „Спейс Екс“. На конференция на технологични лидери той заяви, че науката е на крачка от изобретяването на съвършените компютри. Респективно ще бъде нужно ние – хората да се опитаме да достигнем такова ниво, че да разбираме изкуствения интелект.

Въпреки че все още съществуват скептици в това отношение, редица учени – ръководители на водещи технологични компания потвърдиха, че наистина този век ще е времето на иновационните изобретения откъм „изкуствен интелект“. На свой ред това абсолютно ще промени човешкия живот и съществуване.

Изкуственият интелект ще бъде навсякъде

Изкуствен интелектОчевидно е, че в ерата на технологичното развитие, за разработката на изкуствен интелект се отделят все повече и повече финансови средства. Компаниите се избиват за качествени кадри, а това е само един от знаците, че съвсем скоро светът ни ще се превърне в един абсолютно реновиран и изкуственокрасив обект. Изкуственият интелект присъства в редица сфери – финансови, маркетингови, охранителни. Дори в автомобилната индустрия, желанието да се изобрети технология за „шофиране без шофьор“ е все по-нашумяла тема.

Сундар Пичай, изпълнителният директор на „Гугъл“ смята, че изкуственият интелект е една добра предпоставка за по-нататъшното развитие на технологиите.  каза, че вижда „огромна възможност в изкуствения интелект. От

От „Гугъл“ първи разработиха и пуснаха улеснение за потребителите. Т.н. софтуер за гласово разпознаване е една наистина добра инициатива, която от компанията осъществиха.

Майкрософт изтегли нетбота Тей заради лошо държание

Според изпълнителният директор на „Амазон“ Джеф Безос, идните 20 години ще се окажат ключови в развитието на изкуствения интелект, а това ще рефлектира най-много върху самото общество.

„Още е рано, но сме на прага на златна ера. Ще бъде вълнуващо да видим какво се случва„, каза той.

Виж също

iNext

BMW в партньорство с Intel и Mobileye пускат нова супер кола робот

BMW, Intel и Mobileye подписаха споразумение за разработването на автономна кола. Нейното наименование ще бъде iNext. …