Валутни курсове за 02.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Инвалид – жертва на полицейско насилие

Инвалид – жертва на полицейско насилие

Полицаи арестуваха мъж с увреждания, който искал само да защити детето си

До екипа на Нова ТВ е изпратен сериозен за насилствени действия. В оплакването се казва, че при опит за защита на друго лице, мъж с протеза е бил буквално влачен и дърпан от органите на реда. Градът, в който се е случил инцидентът е Монтана.

Разположените в района охранителни камери са заснели цялата ситуация, в която се вижда, че докато униформените се опитват да задържат виновния за незнайно какво, мъжът бива дърпан и повален на земята. Името на потърпевшия е Ангел Цеков. Единственото, което пострадалият е искал да направи е било да защити дъщеря си.

Той защитава – те арестуват

След като Цеков неуспешно се помъчил да помогне на детето си – полицаите го арестували.

Арест
Източник: Flickr / Tar Sands Blockade

Момичето работи като сервитьорка в заведение, разположено в централната част на Монтана. Денят на инцидента съвпаднал с този, в който празнува и града. Съответно по него време кафенето достатъчно пълно с клиенти. Незнайно от какво, една от клиентките била ужасно разгневена и нападнала дъщерята на Цеков. Разярената жена толкова жестоко ударила момичето, че то паднало на земята. В този момент бащата понечил да я защити, когато от някъде се появили органите на реда.

Участниците в инцидента са отнесли предупредителни протоколи. Предстояща проверка ще установи дали полицаите наистина са прекалили, арестувайки мъжа.

Пострадалият Ангел Цеков не възнамерява да повдига обвинения срещу униформените. Като основна причина той изтъкна, че вярата му в българската съдебна система е нулева.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …