Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Най сетне Борусия ще отвърне на желанието на Ман. Юнайтед – Мхитарян да стане част от отбора

Най сетне Борусия ще отвърне на желанието на Ман. Юнайтед – Мхитарян да стане част от отбора

Изглежда, че съвсем скоро трансферът на Мхитарян ще бъде факт

Съвсем очевидно е, че от ръководството на Манчестър Юнайтед са отправили изключително примамлива оферта за получаването на полузащитника Хенрих Мхитарян. Това бе потвърдено от изпълнителния директор на Борусия Дортмунд – Ханс Йоахим Вацке.

https://twitter.com/HenrikhMkh/status/723908958742806532

С 99% сигурност, трансферът на арменският полузащитник ще бъде осъществен в най-скоро време.

Пред сп. „Шпорт билд“, Вацке коментира, че настоящата ситуация е малко по-различна. „Манчестър Юнайтед изпрати много по-добра оферта. В понеделник подновяваме тренировки, така че през уикенда ще решим дали да приемем предложението“, добави той.

Продажбата на талантливият играч е малко неочаквана

Хенрих Мхитарян
Хенрих Мхитарян, Източник: Wikimedia

Договорът на Мхитарян изтича само след 365 дни, а доскоро изпълнителният директор на Борусия нямаше никакво намерение да продаде видно много добрия футболист. С риск от „обезценяване“ на играча, отборът реши да му каже „Чао!“.

Вацке коментира още, че: „В подобни ситуации трябва да се обмислят много неща, преди да се вземе окончателно решение. Свързал съм се със съответните хора, ще преценим ситуацията и бордът на директорите ще реши как ще процедираме„.

Колко ще се изръсят „Червените дяволи“

Нормално е в такива случаи предположенията да са много. Някой твърдят, че  от Манчестър Юнайтед са готови да заплатят щедрата сума от 40 милиона евро. Не е ясно дали и в тази цифра ще фигурират бонусите за добро представяне. Предвижда се 27-годишният футболен талант да „заеме второто място“, определено от Жозе Моуриньо. С други думи Мхитарян ще бъде поставен след защитника на Виляреал Ерик Бейли.

Медиите в Германия разполагат с няколко теории. Една, от които гласи, че тимът на Борусия може би ще замени транфера на Мхитарян с този на Андре Шюрле от Волфсбург.

Само времето ще покаже кой е най-правилният избор.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …