Валутни курсове за 07.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Здравословен начин на живот крепи Митьо Очите

Здравословен начин на живот крепи Митьо Очите

Повече от десет дни Димитър Желязков води борба за живота си, който виси на косъм след множеството рани, които получи при мелето в Слънчев бряг, където загина един от гардовете му.

От изхода на тази битка зависи и по-нататъшното разпределение на ролите в подземния свят

Лекарите събудиха бизнесмена от медикаментозната кома, в която умишлено го държаха няколко дни. От нощта на покушението пред реанимацията на Бургаската болница загрижеността си за здравето му демонстрират роднините. Служители на МВР охраняват стаята заради страх на близките му от ново покушение.

Дъщерята от убитата му през 2001 г. при бомбен атентат съпруга Таня, мишена на който е самият Желязков,  е по цял ден при него.

Здравето на подемния бос все повече се стабилизира.

Организмът му се оказва много силен и успява да превъзмогне болката от многобройните рани. Това не е случайно. Оказва се, че през последните години Митьо е променил коренно режима си на хранене.

Започнал е да спортува, отказал е дори алкохола

Този повратен момент в начина му на живот настъпва, след като излиза от затвора, където излежава 4 години и половина като лидер на организирана престъпна група, която се занимава с разпространение на наркотици. Новата приятелка на Желязков, Антигона Янулис, споделила с лекарите тази промяна у Митьо. Димитър ЖелязковТой обаче си остава сприхав по характер, трудно контролира импулсите си и избухва лесно. Затова и през годините често е пребивавал в полицията за побой, хулиганство, отвличания.

Това му поведение го подтиква директно да разреши спора с пазарджиклията Божидар Кузманов, по-известен като Божо Кравата, който е постоянно присъствие в Слънчев бряг и има „бизнес” с неясен характер. Някои източници споделят, че ресторантът, в който стана престрелката, е негова собственост, според други се занимавал с охраната на известен поморийски бизнесмен.

Митьо Очите тръгва към ресторанта с двама свои авери – Никола Маринов, популярен  като Кольо Магарето, а другият му охранител, както е известно, бе прострелян в разразилата се схватка. Самият Желязков се озова с пет прострелни рани в реанимацията на Бургаската болница. Дали и този път съдбата ще се усмихне на Желязков, предстои да разберем, а и подземните босове чакат с нетърпение отговора на този въпрос, за да знаят как да реагират.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …