Валутни курсове за 02.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Наука / Защо автоматично се инсталира Windows 10?

Защо автоматично се инсталира Windows 10?

С развитието на компютърните технологии, и операционните системи претърпяват различни промени. Обикновено разработващите ги компании се стараят с всяка следваща версия да надграждат и усъвършенстват продукта си.

Този път в старанието си да разпространи на възможно най-много компютри операционната система и по-точно най-новата версия на Windows 10, се получи недоразумение. От Microsoft буквално инсталираха без особено съгласие от страна на потребителите си новата система, като чрез кликване върху стандартния бутон за отказ от инсталиране – функцията му се превърна в автоматично приемане и преминаване към „10-та“. Потребителите реагираха остро на това и от Microsoft получиха доста критика.

Доскоро хората получаваха множество уведомления за безплатно инсталиране на Windows 10, но наскоро от компанията решиха да сменят правилата на играта. Затваряйки балонът за съобщения и смятайки, че всичко е приключило много от потребителите останаха зверски изненадани, че директно им се насрочва дата и час за инсталиране на надградената система. Колкото и да не желаят инсталирането на нововъведението, оказва се, че потребителите нямат право на избор.

Windows 10От компанията излязоха с изявлението, че това далеч не е било така, тъй като всеки, нежелаещ да надгради е можел да откаже чрез затваряне на изкачващия прозорец. От компанията оповестиха още, че до това решение се е стигнало благодарение на мненията, получени от употребяващите Windows 7 и 8.

До 29-ти юли тази година, официално ще се предлага безплатното инсталиране на Windows 10. Настоящите потребители на системата са около 300 млн.

От Microsoft не пропуснаха да изтъкнат, че всеки, който е инсталирал Windows 10 чрез ъпгрейд е разполагал с 30-дневен период, за да направи бекъп (връщане на предишната система) на своя компютър.

От Microsoft Corporation винаги са слагали своите потребители на пиедестал, но този път с автоматичното инсталиране на Windows 10 си вкараха автогол. Много от използващите по-старите версии на Windows – 7 и 8 са останали недоволни, тъй като неколкократно са отказали да инсталират съвсем новата „10-ка“. Потребителите коментират, че директното им е бил  насрочван конкретен ден и час на обновяване.  От компанията пък твърдят, че е имало вратичка за избягване на положението чрез натискане на бутон, отказващ новата система.

Виж също

iNext

BMW в партньорство с Intel и Mobileye пускат нова супер кола робот

BMW, Intel и Mobileye подписаха споразумение за разработването на автономна кола. Нейното наименование ще бъде iNext. …