Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / ДНК или кой организира инициативата за най-мащабното кръщене на новородени в България

ДНК или кой организира инициативата за най-мащабното кръщене на новородени в България

За да го кръстиш, трябва да се роди“ е мотото на кампанията, насърчаваща раждаемостта в България. С инициативата стартира и Движение за национална кауза (ДНК).

Малко за ДНК

В ДНК участват едни от най-известните личности от малкия екран, който заедно с експертни ще се борят за каузата –  запазване на националното ДНК чрез неправителствена организация. Инициатор на тази идея е телевизионния водещ и продуцент Андрей Арнаудов. Той не е сам в това свое си начинание, а е подкрепян от две доста интересни личности – водещият и журналист Ники Кънчев и певицата Хилда Казасян.

„Регламент на играта“

Всички знае какво е селфи, тест за бременност, видеозон, а да не говорим за снимка. Основната идея, заложена в тази нова кампания е свързано точно с изброените неща. Призивът е отправен към всички българи, заченали рожба в периода от 1 януари до 1 ноември 2016 година, и по-конкретно към доказването на това.

Единственото, което се иска от тях е доказателство на това – чрез селфи, положителен тест за бременност или снимка от видеозон, публикувани във Фейсбук страницата на ДНК и да отбележат събитието с хаштага #pravimgozabg.

Целта на всички събрани данни е през есента на следващата година да бъде организирано най-голямото кръщене правено някога в България.

Има и изненадващ момент – родителите, който пожелаят имат възможността кръсници на бебчето им да станат някои от най-популярните лица на България, участващи в проекта. Освен това на грандиозното събитие ще присъства и Негово Светейшество патриарх Неофит, който ще отслужи Светото кръщение.

От ДНК имат желанието да помогнат и на двойките с репродуктивни проблеми. Затова за всяка бременност, споделена на страницата им в социалната мрежа, от кампанията ще осигурят най-малко 1 лев за подпомагане на хората, желаещи да станат родители. Всичко това се прави с една единствена цел – да се разждат все повече български деца.

Андрей Арнаудов сподели своето мнение като каза, че освен помощ за България – това ще бъде и един световен рекорд.

„Да създадем природа”

БебеОсвен „За да го кръстиш, трябва да се роди“, в ДНК инициатива присъства още една кампания, наречена „Да създадем природа”.

Главен организатор и представил на втората кампания е Хилда Казасян. Основната цел на това начинание е конкретно свързана с общите пространства на туристически места в България и превръщането им в ужасни бунища. Казасян ще вложи цялата си енергия и авторитет в тази инициатива, за да може тези пространства, от просто общински да се превърнат в по-приятни и атрактивни места.

„Ако успеем да направи това, ще променим коренно облика на тези места, ще привлечем коренно различна категория туристи, ще ги направим много по-красиви и много по-уютни”, заяви изпълнителката.

Андрей Арнаудов говори

Продуцентът заяви ясно, че известните лижа на България могат и другото по-важно – вярват, че могат да водят битки.

Т.н. метод „Враждебна“ е крайно залегнал в цялото мислене на българина, но това може да се промени, смята Арнаудов. Като пример той посочи спирането на гласовете от Турция при гласуване.

Поддръжниците на ДНК коментираха: „Макар и да не сме в напреднала възраст, в рамките на нашия кратък живот, станахме свидетели на най-тежката демографска катастрофа, пред която страната ни някога се е изправяла”. От организацията са на твърдото мнение, че трябва да се действа днес, защото утре ще бъде твърде късно.

ДНК получи подкрепа и от други известни лица – Любен Дилов – син, Христо Мутафчиев, Евдокия Манева, Антоанета Христова и др.

Виж също

Трафик камери

Катаджии и камери ще дебнат побеснели шофьори по пътя към морето

Като мярка за справяне с трафика през лятото, породен от големия наплив на автомобили към …