Валутни курсове за 29.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / В капан е попаднал Митьо Очите в Слънчев бряг

В капан е попаднал Митьо Очите в Слънчев бряг

Участниците в мелето, при което подземният бос Димитър Желязков беше прострелян на няколко места, а един от гардовете му – убит, са проявили голяма наглост и жестокост.

След като са се опомнили от първоначалния стрес от екшъна, аверите на Божо Кравата се върнали на местопрестъплението с цел да отрежат пръста на убития Александър Алексиев, за да му вземат златния пръстен.

Следователите са констатирали раната от хладно оръжие на китката на загиналия

Потвърждава се предположението, което възникна и по-рано, че сцената на престъплението е била подготвена предварително и Митьо Очите и хората му са попаднали в капан, идвайки в заведението.

Желязков вероятно е бил и подведен от свой доверен човек, който е организирал срещата между престъпните групи, защото всичко сочи, че е подценил опасността, или изобщо не е предполагал за нея.

Това се потвърждава и от свидетелски показания на случайни минувачи и туристи, които твърдят, че Желязков и компания не са били въоръжени и при възникването на конфликта столове и маси не са чупени. Единственото оръжие е бил газов пистолет, притежание на мъж от групата на Очите, който обаче е останал пред заведението.

Вероятно, убитият гард също е бил въоръжен, защото на кръста му е имало кобур, който е бил празен и разследващите не са намерили пистолета му, когато са дошли да огледат трупа.

Предполага се, че единият от стрелците срещу Желязков е прибрал оръжието

пистолет Макаров
Wikimedia

Пистолет „Макаров” със заличени номера е бил иззет от мястото на престъплението и по-късно е установено, че това е едно от оръжията, произвели изстрелите срещу подземния бос. Той е бил законно притежаван от старозагореца Тодор Славов от групата на Божидар Кузманов. На местопрестъплението са открити още мачете, и 30 гилзи.

В показанията на Тодор Славов се твърди, че убитият Алексиев пръв насочил оръжие срещу Кузманов и хората му, а Очите налетял на бой. Затова и защитата му пледира, че стрелецът е действал в условията на неизбежна самоотбрана, а след това дори е останал на мястото на трагедията, докато дойде полицията.

Славов е един от тримата с повдигнати обвинения след драмата в Слънчев бряг. Той ще отговаря за убийството на Алексиев, а Георги Иванчев от Дупница и Радослав Димитров от Плевен са подведени под отговорност за опит за убийство на Димитър Желязков. Задържани са за 72 часа с прокурорско постановление.

Камерите в салона са запечатали събитията, но е установено, че записът е бил изнесен, а след това върнат – явно, с цел да бъде манипулиран и определени обстоятелства да бъдат заличени.

Бургаският Окръжен съд ще гледа мерките за неотклонение.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …