Валутни курсове за 28.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Високопоставени ченгета следят за връзките на бургаските си колеги с подземния свят

Високопоставени ченгета следят за връзките на бургаските си колеги с подземния свят

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова каза, че в Слънчев бряг са командировани служители на МВР заедно с проверяващи от НАП, за да могат да бъдат разкрити предполагаеми връзки на местната полиция с пристъпни босове.

На всички възможни пътища, водещи към курортния комплекс са ситуирани КПП-та, чиято главна цел е да следят какво влиза и излиза от курорта. Освен това, подобен род проверки не се извършва за първи път в страната, досега в градовете и комплексите по северното Черноморие са се осъществили множество такива.

Разчитаме на много по-добър ефект и заради решението да направим координационен център по аналог на Центъра за борба с контрабандата тук в София, за да могат всички институции да си координират действията”, каза министър Бъчварова. Тя още коментира, че не само в Слънчев бряг, а във всички морски градове и курорти, има активно присъствие на органи на МВР, както и че причината за това не е екшънът, който се разигра преди няколко седмици. Бъчварова каза, че разликата от планираното изплащане на служителите на реда за летния сезон в командировка на морето, от настоящото им командироване е в това, че след инцидента с Митьо Очите полицаи с по-висок чин отиват да следят за спазването на реда.

Румяна Бъчварова
Румяна Бъчварова, Източник: ПП ГЕРБ

За в бъдеще вътрешният министър ще очаква докладите на всички полицаи, които се намират в Слънчев бряг. С изнасянето на докладите ще стане ясно и дали местната полиция работи за мутрите в региона. Пред медиите Бъчварова коментира, че от министерството правят всичко възможно да подсигурят спокойната почивка на всички посетители на Несебър и Слънчев бряг.

Към настоящия момент в Бургаска област са командировани 183 полицаи с различни рангове. Според Румяна Бъчварова присъствието на служители на МВР от останалите региони ще се отрази добре на Бургас.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …