Валутни курсове за 01.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Англия представи своите избраници за ЕВРО 2016

Англия представи своите избраници за ЕВРО 2016

Селекционерът на английския национален отбор по футбол Рой Ходжсън представи своя списък с футболисти, повикани за подготовката на предстоящото европейско първенство във Франция. За изненада на много, в състава на „трите лъва“ намери място 18-годишният нападател на Манчестър Юнайтед,  Маркъс Рашфорд,  който дебютира този сезон за „червените дяволи“ и няма нито един мач за първия отбор на своята страна. Халфът на Арсенал Джак Уилшир и Андрос Таунзенд също намериха място сред 26-те имена. Първият пропусна по-голямата част от сезона заради контузия, а Таунзенд изпадна от Висшата лига със своя Нюкасъл.

Ето и 26-те повикани:

  • Вратари: Джо Харт, Фрейзър Форстър, Том Хийтън;
  • Защитници: Кайл Уокър, Натаниел Клайн, Гари Кейхил,  Крис Смолинг, Джон Стоунс, Райън Бертранд, Дани Роуз;
  • Полузащитници: Ерик Дайър, Фабиан Делф, Даниел Дринкуотър,  Джеймс Милнър,  Деле Али, Рос Баркли, Джордан Хендерсън, Адам Лалана, Рахим Стърлинг, Джак Уилшир, Андрос Таунзенд ;
  • Нападатели: Уейн Рууни, Даниел Стъридж, Джейми Варди, Хари Кейн, Маркъс Рашфорд.

Евро 2016Трите лъва“ ще изиграят три проверки преди да отпътуват за Франция – срещу Турция (22 май), Австралия (27 май) и Португалия (2 юни), а до 31 май трима от повиканите ще отпаднат от окончателния списък за Евро 2016.

Рашфорд е един от претендентите за финалния състав“, заяви Рой Ходжсън, „Конкуренцията е много силна, но той заслужава да попадне в разширената група. Ще бъде интересно да видим какво може да направи, дори само за една седмица.  Доволен съм, че мога да включа такъв млад играч, който имаше толкова силен финал на сезона. Щастлив съм, че Джордан Хендерсън се завърна през уикенда. Джак Уилшир вече изигра няколко мача. Предстоящите три контроли ще ни дадат възможност да преценим реално дали физическото им състояние е достатъчно добро за това да попаднат в окончателния състав. Андрос Таунзенд отпадна от отбора, когато не играеше редовно. След това обаче отиде в Нюкасъл, получи шанс и се справи много добре“.

Опитният треньор обясни причините, поради които не повика Тио Уолкот, Лейтън Бейнс и Майкъл Карик :  „Тио не игра редовно и имаше проблеми с контузии. Решението да го оставя извън състава бе трудно, но трябваше да го взема. Лейтън Бейнс не е играл за Англия от повече от година. И той бе дълго време контузен. Радвам се, че се завърна, но в негово отсъствие хора като Дани Роуз и Райън Бертранд  запълниха добре празнината. Майкъл Карик бе често част за отбора в последните две години, но и той нямаше късмет с травмите. Вече говорих с тези трима футболисти. Решенията бяха трудни. Това са играчи, които много уважавам, но трябваше да направя избор“.

Виж също

Трафик камери

Катаджии и камери ще дебнат побеснели шофьори по пътя към морето

Като мярка за справяне с трафика през лятото, породен от големия наплив на автомобили към …